Spy Photos: H BMW δοκιμάζει το αμιγώς ηλεκτρικό X3

Η BMW μας έχει παρουσιάσει το ηλεκτρικό της πλάνο, το οποίο θα είναι ηλεκτροκίνητο και μέχρι το 2025 θα προσφέρει στην αγορά 25 τέτοια μοντέλα, με τα 12 από αυτά να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Ακόμα έχει προχωρήσει στη κατοχύρωση των ονομάτων iX1, iX2, iX3, iX4, iX5, iX6, iX7, iX8 και iX9, όπως επίσης και τα i1, i2, i3, i4, i5, i6, i7, i8 και i9.

Ένα εξ αυτών είναι η ηλεκτρική

έκδοση του νέου X3, και στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε για πρώτη φορά το iX3 να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης σε παγωμένες συνθήκες. Από το αυτοκίνητο δοκιμών του ηλεκτρικού μοντέλου διακρίνεται το “πορτάκι” για την φόρτιση των μπαταριών, στο εμπρός αριστερό φτερό, καθώς και η απουσία απολήξεων εξατμίσεων στο πίσω μέρος.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην CLAR πλατφόρμα και η συστοιχία των μπαταριών θα τοποθετείται στο πάτωμα, ώστε να μην επηρεάζεται η δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες, αλλά λέγεται ότι θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας για κάθε άξονα, με τις μπαταρίες να έχουν χωρητικότητα 70 kWh, με αυτονομία κοντά στα 300 χλμ.

[See image gallery at www.autoblog.gr]
Keywords
Τυχαία Θέματα