Porsche: To μέλλον μας εξαρτάται από την επιτυχία του Mission E

Περιγράφοντας την επόμενη σελίδα της Porsche, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Oliver Blume δήλωσε ότι το μέλλον της μάρκας εξαρτάται από την επιτυχία του Mission Ε. Χαρακτηριστικά ανάφερε ότι η γερμανική μάρκα έχει επιλέξει μια στρατηγική τριών κατευθύνσεων για τα μελλοντικά της μοντέλα:

Συναισθηματικά sport μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσηςPlug-in υβριδικά μοντέλαSport ηλεκτρικά μοντέλα

Όπως έχεις διαβάσει, το 60% των αγοραστών της Panamera

προτιμούν την υβριδική έκδοση της, κάτι που έχει πείσει την εταιρία να διευρύνει την γκάμα των PHEV μοντέλων. Η Porsche ελπίζει ότι ανάλογη θα είναι και η αποδοχή του κοινού με την έκδοση παραγωγής του Mission E, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της εταιρίας.

Η Porsche βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια ευάλωτη μεταβατική περίοδο, λόγω της ανάγκης να διατηρήσει τα υψηλά περιθώρια κέρδους (τα υψηλότερα μέσα στο VW Group), αυξάνοντας παράλληλα τις επενδύσεις της στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Εάν το Mission E δεν είναι επιτυχημένο, με όλα τα υπέρογκα ποσά των επενδύσεων που έγιναν, η Porsche θα χάσει πιθανότατα τη δυναμική της. Από την άλλη πλευρά, αν το συγκεκριμένο μοντέλο πετύχει, η Porsche πιθανότατα θα στραφεί περισσότερο προς τα “καθαρά” ηλεκτρικά οχήματα. Ωστόσο η Porsche ξεκαθαρίζει πως τα “αμιγώς” ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα δεν θα σκοτώσουν τα “παραδοσιακά”αυτοκίνητά της με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα