H Βuick Avista παραλίγο να προκαλέσει “εμφύλιο” με τη Chevrolet

18:01 1/8/2016 - Πηγή: AutoBlog

Tην Buick δεν ξέρω αν τη θυμάσαι. Είναι το πρώην executive καμάρι του ομίλου GM, που τώρα είναι γνωστό για αυτό και αυτή εδώ την ομορφιά. Παρόλα αυτά, η τελευταία της προσπάθεια λίγο έλειψε να προκαλέσει ενδοεταιρικό σπαραγμό.

Το πρωτότυπο της Buick Avista παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο στην Έκθεση του Ντιτρόιτ και

άφησε τον κόσμο με την κάτω γνάθο πεσμένη. Αμέσως άρχισε να συλλέγει βραβεία σχεδιασμού και να πιέζει τα “κεφάλια” της GM να την περάσουν στην παραγωγή. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε η νεά Camaro, η οποία πέρασε “στα ψιλά” και έκανε τους σχεδιαστές της Chevrolet να “αρρωστήσουν”.

Οι συνάδελφοι τους στη Buick απολογήθηκαν για την κλοπή των προβολέων από τη νέα γενιά του muscle car, αλλά ισχυρίστηκαν πως δεν το έκαναν επίτηδες. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τη Chevrolet, ωστόσο, είναι πως σε ενδεχόμενη παραγωγή του concept θα υπάρξει μεγάλη διαρροή πωλήσεων από την Camaro προς την Avista, ενώ ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα με την διάθεση του μοντέλου.

Η έγκριση της Avista αναμένεται να περάσει από 40 κύματα, καθώς από τη μία η GM έχει ένα μοντέλο που μπορεί να αναστήσει ένα brand που πουλάει Opel με αλλαγμένα σήματα, αλλά από την άλλη ρισκάρει να “θάψει” ένα εικονικό αυτοκίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα