H Mitsubishi δυσκολεύεται να πουλήσει το εργοστάσιο της στην Αμερική

Η Mitsubishi από το καλοκαίρι ότι έχει επιβεβαιώσει ότι θα σταματήσει τη παραγωγή των μοντέλων της στις Η.Π.Α., με κυριότερο λόγο να είναι οι μειωμένες πωλήσεις των μοντέλων της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όμως, η ιαπωνική εταιρία έχει σοβαρά προβλήματα εξεύρεσης υποψήφιου αγοραστή για το εργοστάσιο της στη πόλη Normal του Illinois και κατασκευάζει σήμερα το Outlander Sport.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα σημαντικό σημείο τριβής είναι το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου, που μετρά πάνω από 900 άτομα, είναι μέλη του συνδικάτου United Auto Workers. Η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να βρει κάποια άλλη εταιρεία για να αναλάβει τα ινία του εργοστασίου, το οποίο έχει προγραμματιστεί να σταματήσει την παραγωγή τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το εργοστάσιο είναι μοναδικό εργοστάσιο της Mitsubishi με εργατικό δυναμικό από την UAW, καθώς είχε συνεργαστεί με την Chrysler. Αυτό κάνει τη Ford, τη General Motors και την FCA ως τους πιο πιθανούς αγοραστές, καθώς θα μπορούσαν ενδεχομένως να αναλάβουν τις συμβάσεις με την Ένωσης. Ωστόσο, η Μπλε Οβάλ και η GM πιθανόν να μην ενδιαφέρονται, χωρίς να είναι ακόμα τίποτα σίγουρο, καθώς η αγορά του εργοστασίου είναι αρκετά φθηνότερη από την κατασκευή ενός νέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα