DTM 2015, Lausitzring: Αδιαμφισβήτητη υπεροχή της Audi, 2/2 για τον Green! [w/video]

22:55 2/6/2015 - Πηγή: AutoBlog

Το Σαββατοκύριακο στο Lausitzring θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο από μία λέξη: Αudi! Η εταιρεία από το Ingolstadt απλά “σάρωσε” τον ανταγωνισμό και ο Jamie Green, 3 χρόνια αφότου έφυγε από την Mercedes, ήδη έχει πανηγυρίσει 3 νίκες σε 4 αγώνες για το 2015, με τον ίδιο να είναι το “αφεντικό” και στους 2 αγώνες, μάχοντας στο δεύτερο με τον Mattias Ekström για την πρωτιά,

με τον πρώτο αγώνα να είναι εύκολη υπόθεση για τον Βρετανό. Η Audi έκανε το “1-2-3-4″ στον αγώνα του Σαββάτου και η επίθεση συνεχίστηκε στον αγώνα της Κυριακής, με την ίδια να βλέπει 5 οδηγούς της στις πέντε πρώτες θέσεις (!) Σημάδια βελτίωσης δείχνει η Mercedes, εν συγκρίσει με το σημείο που βρισκόταν πέρσι τέτοια εποχή, ενώ στο “στρατόπεδο¨της BMW επικρατεί αναβρασμός για τα άσχημα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, αφού πλέον, έχει καθιερωθεί ως τρίτη δύναμη στο πρωτάθλημα, με τους Martin και Glock να δηλώνουν ότι, αν συνεχιστούν τα προβλήματα, ιδίως στη διαχείριση των ελαστικών, δε θα μπορέσει να έρθει η πολυπόθητη νίκη φέτος. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι συνέβη στους δύο αγώνες.

1ος Αγώνας

Η κυριαρχία της Audi ξεκίνησε από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου, με τους Molina, Green, Mortara και Ekström να ξεκινούν από τις τέσσερις πρώτες θέσεις της εκκίνησης. Στο δέκατο γύρο, ήδη η πρώτη πεντάδα είχε πάρει διάφορα από τους υπόλοιπους γύρω στα 3 δευτερόλεπτα (Molina, Green, Mortara, Ekström, Martin). Στο 13 γύρο, ο Müller έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε στην 22η θέση. Στον 17ο γύρο ο Βlomqvist χάνει τον έλεγχο και βγαίνει εκτός πίστας στην αμμοπαγίδα και έτσι πέφτει στην προτελευταία θέση. Γύρος 22ος, ο πρωταθλητής Wittmann βρίσκεται εκτός δεκάδας και μόνο ένα αυτοκίνητο της BMW είναι στους βαθμούς,3 της Mercedes και 6 της Audi. Στον 25ο γύρο,ο Green περνάει τον Molina και έναν γύρο μετά, ο Mortara αφηνει πίσω του τον Molina όπως επίσης έκανε ο Ekström στον 27ο. Ο Wehrlein προσπερνάει τον Martin, ο οποίος νεαρός Γερμανός είναι ένας από τους πιο γρήγορους οδηγούς στον αγώνα. Ο καιρός αρχικά ήταν νεφελώδης και πριν τον αγώνα υπήρξαν κάποιες ψιχαλες αλλά αργότερα εμφανίστηκε ο ήλιος. Στον 32ο γύρο, πέφτει η καρό σημαία για τον Green, o οποίος τερμάτισε άνετα και με διαφορά 4,2” μπροστά από τον Mortara, με τον Βρετανό να αγωνίζεται σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς DRS εξαιτίας προβλήματος στην πίσω πτέρυγα και το βάθρο συμπλήρωσε ο Ekström.

20ς Αγώνας

Το ονειρικό Σαββατοκύριακο για τον Green συνεχίστηκε, καθώς στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της Κυριακής για τον δεύτερο αγώνα, πραγματοποίησε την καλύτερη επίδοση, έχοντας δίπλα του στην εκκίνηση 3 οδηγούς της Audi! (Ekström,Scheider, Molina). Όμως, μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα για την εκκίνηση, ο Ekström πετάχτηκε μπροστά και “έκλεψε” την πρώτη θέση από το Βρετανό. Απώλειες με το “καλησπέρα” για την ΒΜW, καθώς ο Blomqvist δεν ξεκίνησε τον αγώνα λόγω προβλήματος στην αντλία νερού. Στον πρώτο γυρο ο Wittmann χάνει τον έλεγχο και βγαίνει προσωρινά στην αμμοπαγίδα και στον πέμπτο γύρο ο Paffett εγκαταλείπει εξαιτίας προβλήματος στο κιβώτιο. 6ος γύρος και ο πιο γρήγορος οδηγός είναι ο Green ο οποίος επιτίθεται στον Ekstöm δίχως να μπορέσει να τον περάσει. Έναν γύρο μετά, στην πρώτη στροφή και κλασικό πλέον σημείο για προσπέρασμα στα φρένα, ο Green περνάει μπροστά απο τον Σουηδό για λίγο καθως ο Εkström με πιο σωστές γραμμές τον αφήνει πάλι πίσω του. Ίδιο σκηνικό και στον 8ο γύρο στην ίδια στροφή όπου ο Green αυτή τη φορά περνάει καθαρά μπροστά απο τον Σουηδό με την χρήση του DRS. 10ος γυρος και η κατάταξη έχει ως εξής: Green, Ekström, Molina, Scheider, Mortara, Martin, Farfus, Juncandella, Müller, Rockenfeller.

Στους γύρους 15-16 οι πρώτοι οδηγοί μπαίνουν στα pits για αλλαγή ελαστικών. Γυρος 26 και ο Wehrlein μονομαχεί με τον Da Costa οπου ο πρώτος βγαίνει εκτός πίστας μετά απο επαφή που είχαν. 5 γύρους μετά και ο Farfus εγκαταλείπει μετά από επαφή που ειχε με τον Götz.Στον 33ο γύρο, ο Wickens εκτός πίστας μετά από μπλοκάρισμα τροχών. Εμφάνιση SC στον 38ο γυρο καθως ο Auer βγαίνει στην αμμοπαγίδα και δεν μπορεί να συνεχεισει επειδή κόλλησε η C 63 DTM. Με την αποχώρηση του SC δεν υπήρξαν ανακαταταξεις. Γυρος 43ος Tambay και Spengler συγκρούονται και ο πρώτος βγαίνει εκτός πίστας και τελικά να εγκαταλείψει. O Spengler τιμωρείται με πέρασμα από τα Pits αλλά τελικά η τιμωρία συγκαταλεγεται στον τελικό του χρόνο.

Η Audi θα κάνει άνετα το “1-2-3-4-5″ στον αγώνα, με τον Juncadella να τερματίζει έκτος, ενώ ο Martin ήταν ο πρώτος από τους οδηγούς της BMW στην όγδοη θέση, κλείνοντας ένα απογοητευτικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για την εταιρεία από το Μόναχο και ήταν ο μόνος ο οδηγός και στους 2 αγώνες που συγκέντρωσε βαθμούς για την BMW. Ανοδική πορεία για τη Mercedes, η οποία φαίνεται, αν είναι νωρίς ακόμα, να αρχίζει να ξεπερνάει τα προβλήματα του 2014, κυρίως όσον αφορά στον αεροδυναμικό τομέα.

Με τις 3 νίκες του στους τέσσερις πρώτους αγώνες, ο Green είναι επικεφαλής της βαθμολογίας των οδηγών, η Audi είναι αρκετά μπροστά στην αντίστοιχη των κατασκευαστών και η Team Rosberg ισοβαθμεί με την Abt Sportline στη βαθμολογία των ομάδων.

Ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος είναι στις 25 Ιουνίου στο Norisring. Ακολουθούν οι βαθμολογίες, αλλά και ολόκληροι οι αγώνες σε video. (Ευχαριστώ για τις σημειώσεις Αλέξανδρε Αντωνιάδη!)

Βαθ/γία Οδηγών Βαθ/γία Ομάδων Βαθ/γία Κατασκευαστών Θέση#Οδηγός/ΑυτοκίνητοΟμάδα/ΚατασκευαστήςΒαθμοί153Jamie GreenAudi RS5 DTMAudi Sport Team RosbergAudi7525Mattias EkströmAudi RS5 DTMAudi Sport Team Abt SportslineAudi58348Edoardo MortaraAudi RS5 DTMAudi Sport Team AbtAudi58494Pascal WehrleinMercedes-AMG C63 DTMgooix/Original-Teile Mercedes-AMGMercedes-Benz32517Miguel MolinaAudi RS5 DTMAudi Sport Team Abt SportslineAudi27699Mike RockenfellerAudi RS5 DTMAudi Sport Team PhoenixAudi21710Timo ScheiderAudi RS5 DTMAudi Sport Team PhoenixAudi16836Maxime MartinBMW M4 DTMBMW Team RMGBMW1693Paul di RestaMercedes-AMG C63 DTMSILBERPFEIL Energy Mercedes-AMGMercedes-Benz15102Gary PaffettMercedes-AMG C63 DTMEURONICS/BWT Mercedes-AMGMercedes-Benz15116Robert WickensMercedes-AMG C63 DTMSILBERPFEIL Energy Mercedes-AMGMercedes-Benz141277Martin TomczykBMW M4 DTMBMW Team SchnitzerBMW12131Marco WittmannBMW M4 DTMBMW Team RMGBMW121451Nico MüllerAudi RS5 DTMAudi Sport Team RosbergAudi101512Daniel JuncadellaMercedes-AMG C63 DTMPETRONAS Mercedes-AMG (Mücke Motorsport)Mercedes-Benz9168Christian VietorisMercedes-AMG C63 DTMgooix/Original-Teile Mercedes-AMGMercedes-Benz61716Timo GlockBMW M4 DTMBMW Team MTEKBMW5187Bruno SpenglerBMW M4 DTMBMW Team MTEKBMW21918Augusto FarfusBMW M4 DTMBMW Team RBMBMW12013Antonio Felix da CostaBMW M4 DTMBMW Team SchnitzerBMW02184Maximilian GötzMercedes-AMG C63 DTMPETRONAS Mercedes-AMG (Mücke Motorsport)Mercedes-Benz02227Adrien TambayAudi RS5 DTMAudi Sport Team AbtAudi02331Tom BlomqvistBMW M4 DTMBMW Team RBMBMW02422Lucas AuerMercedes-AMG C63 DTMEURONICS/BWT Mercedes-AMGMercedes-Benz0 ΘέσηΟμάδαΒαθμοί1Audi Sport Team Rosberg852Audi Sport Team Abt Sportsline853Audi Sport Team Abt584gooix/Original-Teile Mercedes-AMG385Audi Sport Team Phoenix376SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG297BMW Team RMG288EURONICS/BWT Mercedes-AMG159BMW Team Schnitzer1210PETRONAS Mercedes-AMG911BMW Team MTEK712BMW Team RBM1 ΘέσηΚατασκευαστήςΒαθμοί1Audi2652Mercedes-Benz913BMW48
Keywords
Τυχαία Θέματα