12 μέρες δοκιμών εντός του 2016 κέρδισε η Pirelli

Τη μάχη της παραμονής στη Formula 1 κέρδισε η Pirelli, η οποία θα παραμείνει στο άθλημα μέχρι τουλάχιστον το 2019. Η βασική επιθυμία ή ακόμα και απαίτηση των Ιταλών για τη συνέχεια είναι η αύξηση των δοκιμών για μελλοντικά ελαστικά, και ειδικά όσον αφορά το 2017, όταν οι αλλαγές θα είναι μεγάλες, προκειμένου η μηχανική πρόσφυση να είναι καλύτερη, ώστε να γίνουν ταχύτερα τα μονοθέσια.

Η Pirelli

κατάφερε τελικώς να κερδίσει αρκετές ημέρες δοκιμών -συγκεκριμένα 12- εντός της σεζόν του 2016, προκειμένου οι μηχανικοί της να πάρουν δεδομένα και να παρουσιάσουν τα καλύτερα δυνατά ελαστικά το 2017, ώστε να μην υπάρχει κανένα θέμα ασφαλείας. Οι Αθλητικοί Κανονισμοί του 2016 αναφέρουν σχετικά:

Σε συνεννόηση με τις ομάδες και τον προμηθευτή ελαστικών, η FIA διατηρεί το δικαίωμα να οργανώσει μέχρι και έξι 2ήμερα τεστ δοκιμών, με στόχο να δοθεί στον προμηθευτή η ευκαιρία να δοκιμάσει βελτιώσεις στον σχεδιασμό των ελαστικών.

Όσο για τα ελαστικά του 2016, οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά στο τελευταίο 12ώρο τεστ που έγινε στο Abu Dhabi μετά από το τέλος της σεζόν και οι ομάδες θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να επιλέξουν τα ελαστικά για την Αυστραλία, διότι ο κανονισμός αναφέρει πως η επιλογή για κάθε μη Ευρωπαϊκό Grand Prix θα πρέπει να γίνει 14 εβδομάδες πριν από το αντίστοιχο 3ήμερο και 8 εβδομάδες πριν από ένα Ευρωπαϊκό Grand Prix. Όλες τις αλλαγές στα ελαστικά της επόμενης σεζόν μπορείς να τις βρεις αναλυτικά εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα