Οι γάλλοι θέλουν να ελεγχθούν όλα τα ποδήλατα που θα συμμετάσχουν στο γύρο Γαλλίας, για το φόβο του... μηχανικού ντόπινγκ

18:51 4/6/2010 - Πηγή: Sport.gr

Το... μηχανικό ντόπινγκ φοβούνται οι υπεύθυνοι της γαλλικής ομάδας ποδηλασίας, γι΄αυτό το λόγο ζητούν να ελεγχθούν όλα τα ποδήλατα που θα συμμετάσχουν στο γύρο της Γαλλίας.

Ο λόγος είναι ότι έχει γίνει της μόδας να τοποθετούνται κρυφά μηχανάκια στο σκελετό των ποδηλάτων, τα οποία βοηθάνε σε μεγάλο βαθμό τους αθλητές. Διέρρευσε, μάλιστα, η φήμη ότι ο Καντσελάρα είχε κερδίσει δύο αγώνες φέτος χρησιμοποιώντας ένα... ηλεκτρικό ποδήλατο. Υπήρχε κι ένα βίντεο το οποίο έδειχνε τον Καντσελάρα να σπρώχνει κάποιους μοχλούς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Ο ίδιος φυσικά αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες.

"Είναι ένα τρελό σενάριο και δεν αξίζει να απαντήσω. Δεν χάνω ούτε λεπτό για να ασχοληθώ με αυτήν την απίστευτη ιστορία", τόνισε ο Καντσελάρα σε ελβετικά ΜΜΕ.

Ο αρχηγός της γαλλικής ομάδας ποδηλασίας Αλεν Ντελόιλ επισήμανε ότι επιβάλλεται να γίνουν έλεγχοι ενόψει του γύρου Γαλλίας, για να αποφευχθεί το μηχανικό ντόπινγκ. Πρότεινε, μάλιστα, στη διεθνή ομοσπονδία ποδηλασίας

Keywords