Haier @ MWC: Smartwatch... εντοπισμού από την κινέζικη εταιρεία

10:28 2/3/2015 - Πηγή: myPhone
Δεν είναι η πλέον γνωστή εταιρεία στον mobile κόσμο, αλλά η Haier από την Κίνα βρίσκεται στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, φυσικά για το MWC. Η εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται στις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές και μάλιστα το 2014 είχε το μεγαλύτερο market
share στον κόσμο σε λευκές συσκευές. Την πρώτη ημέρα του Μάρτη, αποφάσισε να αποκαλύψει τις δικές της wearable προτάσεις.

Η πρώτη είναι ένα smartwatch. Μόνο που η εταιρεία, αντί να ακολουθήσει τη σύγχρονη τάση προσφέροντας έναν «υπολογιστή χειρός», προτίμησε να δημιουργήσει ένα ρολόι-συσκευή εντοπισμού. Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, μια για παιδιά, σε χαρούμενα και ζωντανά χρώματα και μια για ηλικιωμένους, με πιο σοβαρή εμφάνιση και δερμάτινο λουράκι. Οι λειτουργίες που προσφέρουν είναι ίδιες: Μεταδίδουν την τοποθεσία της συσκευής, ενώ ο «κηδεμόνας» μπορεί να θέσει και μια περιοχή ασφαλείας, έτσι ώστε να ειδοποιείται όταν ο κάτοχος του ρολογιού βγαίνει από αυτήν. Επίσης, είναι αδιάβροχο, μέχρι τα 30 μέτρα. Διαθέτει επίσης μικρόφωνο και μπορεί να λειτουργήσει σαν baby monitor, έτσι ώστε ο «κηδεμόνας» να μπορεί να καταλάβει από τους ήχους του περιβάλλοντος χώρου που βρίσκεται. Δεν είναι ξεκάθαρο πως γίνεται ο εντοπισμός και η σύνδεση με το smartphone, αλλά από τις πρώτες εικόνες φαίνεται πως εκτός από δέκτη GPS συνδέεται και με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Στο μέλλον αναμένεται να συνδέεται και μια συνδρομητική «SOS υπηρεσία».

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 150 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα