Ζώνη Καινοτομίας για τη Θεσσαλονίκη

Υπερψηφίστηκε από ευρεία πλειοψηφία, από το πρώτο θερινό τμήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, το Νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, επί της αρχής και επί των άρθρων.


Η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης είχε θεσμοθετηθεί από το 2006, χωρίς ωστόσο να επιδείξει έργο άξιο λόγου. Όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου, «υπήρξαν

υστερήσεις, ουδέποτε χαράχτηκε στρατηγικό σχέδιο για ενίσχυση των υποδομών και προσέλκυση επενδύσεων, και δεν της δόθηκε η υπεραξία που όλοι οι Μακεδόνες περίμεναν». «Εμείς πιστεύουμε πως η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης δεν είναι άλλη μία χαμένη υπόθεση, αλλά έχει παρόν και μέλλον. Επιχειρούμε να τη βάλουμε σε νέα ρότα, πιο αποτελεσματική, ώστε να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης όλης της Β. Ελλάδος, που θα δημιουργήσει στη Μακεδονία πρόσφορο περιβάλλον επενδυτικών ευκαιριών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.


Το καθαυτό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ανεξάρτητοι βουλευτές της Συμφωνίας για τη Νέα Μέρα), ενώ καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή.


Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο και αποχώρησε πριν από τη σχετική ψηφοφορία, με διαμαρτυρίες για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής από την κυβέρνηση.


Keywords
Τυχαία Θέματα