Υπογραφή ΕΣΣΕ για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα

Υπεγράφη η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ ΟΤΕ και ΟΜΕ-ΟΤΕ, σε συνέχεια της συμφωνίας της 23ης Σεπτεμβρίου 2011.

Η σύμβαση μεταξύ άλλων προβλέπει:

• Εξασφάλιση της απασχόλησης για το τακτικό προσωπικό του ΟΤΕ. Η εταιρεία δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς

λόγους, ούτε θα επιβάλει εκ περιτροπής εργασία κατά τη διάρκεια ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης.
• Μείωση κόστους προσωπικού. Οι μισθολογικές βαθμίδες θα είναι μειωμένες κατά 12% το 2012, κατά 11% το 2013 και κατά 10% το 2014 έναντι των σημερινών και επανέρχονται στα σημερινά επίπεδα από 1.1.2015.
• Μείωση εβδομαδιαίου ωραρίου. Το ωράριο πλήρους απασχόλησης διαμορφώνεται σε 35 ώρες εβδομαδιαίως κατά την τριετία 2012-2014.


Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε:

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την εταιρεία, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράψαμε σήμερα μπορεί να διασφαλίσει την απασχόληση και την ομαλή λειτουργία της εταιρείας. Η υπογραφή της συμφωνίας δεν πρέπει να αποτελεί λόγο εφησυχασμού. Είναι μέρος της συνολικής προσπάθειας για τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ σε μία ανταγωνιστική και αποδοτική εταιρεία, ώστε να προσφέρουμε ποιοτικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, να συμβάλουμε στην πρόοδο της χώρας και να ενισχύσουμε την αξία της.»


O Πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ κ. Παναγιώτης Κούτρας δήλωσε:

«Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος και οι εργαζόμενοι με αίσθημα ευθύνης προχωρήσαμε στην υπογραφή αυτής της συλλογικής σύμβασης με γνώμονα την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την προοπτική της επιχείρησης.»

Keywords
Τυχαία Θέματα