Βραβείο Εξωστρέφειας στον ΣΕΚΕΕ

Το βραβείο εξωστρέφειας InfoCom Awards 2016 απονεμήθηκε στον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος – , στο πλαίσιο του 18ου InfoCom World 2016.

Ο ΣΕΚΕΕ έλαβε αυτή τη διάκριση για την επί 4 συνεχείς χρονιές διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής στο Mobile World Congress αλλά και τη γενικότερη συμβολή του στην εξωστρέφεια

και στις διεθνείς δράσεις των ελληνικών καινοτομικών επιχειρήσεων της τεχνολογίας.

Το Βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Βαγγέλης Αντωνιάδης, ο οποίος δήλωσε: «Η αναγνώριση αυτή είναι πολύ σημαντική τόσο γιατί προέρχεται από ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια τεχνολογίας στη χώρα, αλλά και γιατί έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που πάντα πιστεύουμε στον ΣΕΚΕΕ. Ότι δηλαδή οι ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας μπορούν και πρέπει να δράσουν στην παγκόσμια σκηνή μέσω συνεργατικών και συλλογικών προσπαθειών όπως η ελληνική αποστολή στο MWC, η οποία θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη χρονιά φέτος, με τη συνεργασία του Enterprise Greece και την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας. Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να ενδυναμώσουμε και να μεγαλώσουμε τις επιχειρήσεις αλλά και όλο το οικοσύστημα της τεχνολογίας, ώστε να μπορεί να βρίσκεται δυναμικά παρόν όχι μόνο στο MWC αλλά σε μια σειρά από άλλες διεθνείς διοργανώσεις και εξωστρεφείς δράσεις.»

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) εκπροσωπεί έναν δυναμικό εξωστρεφή κλάδο με περισσότερες από 80 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας οι οποίες δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στις νέες κινητές συσκευές, είναι προσανατολισμένες στη διεθνή αγορά και έχουν παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες.

Ο ΣΕΚΕΕ αποσκοπεί να ενισχύσει την καινοτομική δραστηριότητα μέσω της στενής συνεργασίας μεταξύ των πρωτοπόρων και καινοτόμων ελληνικών εταιρειών που αξιοποιούν τις τεχνολογίες mobile internet, και των άλλων κλάδων της οικονομίας. Με στρατηγική προτεραιότητα την αξιοποίηση του ανθρώπινο δυναμικό για αναστροφή του brain drain και την εξωστρεφή ανάπτυξη που θα επιφέρει οικονομική άνθιση για τη χώρα και διάχυση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα