Συστάσεις ΕΕΤΤ προς καταναλωτές

Οδηγίες εξέδωσε η ΕΕΤΤ για την προστασία των καταναλωτών στην τηλεφωνία και το Internet.


Η ΕΕΤΤ εκδίδει συστάσεις προς τους καταναλωτές με σκοπό να προλαμβάνουν αυθαίρετες ή υπέρογκες χρεώσεις, να επιλέγουν τηλεπικοινωνιακά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και να απολαμβάνουν υψηλή ποιότητα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η σύσταση αφορά κυρίως συνδυαστικά πακέτα που περιλαμβάνουν τηλεφωνία (σταθερή ή / και κινητή), Internet και IPTV.


Η ΕΕΤΤ συνιστά στους καταναλωτές να ενημερώνονται αναλυτικά για το είδος, το κόστος και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το οικονομικό πακέτο που επιλέγουν. Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ ενημερώνει για τη διασφάλιση της ποιοτικής σύνδεσης με το Internet, καθώς και για την προστασία από ανεπιθύμητες ή υπερβολικές χρεώσεις, τόσο μέσω της ενεργοποίησης σχετικών υπηρεσιών όσο και μέσω εύχρηστων εργαλείων που διαθέτει η ίδια για τους καταναλωτές στο διαδικτυακό της τόπο.


Με επίκεντρο τους καταναλωτές, η ΕΕΤΤ θα συνεχίσει το έργο της, με σκοπό να διασφαλίζει τον ανταγωνισμό και τη διαφάνεια στην αγορά, τη διευκόλυνση στη μετάβαση των καταναλωτών ανάμεσα σε παρόχους αλλά και υπηρεσίες.


Keywords