Ο Richard Quinn χρησιμοποιεί την Epson

Η σκηνή ‘Wardrobe Department’ του Φεστιβάλ Port Eliot αναδιαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου από τον Richard Quinn με έπιπλα, ταπετσαρίες και δάπεδα δημιουργημένα από τα εκπληκτικά φλοράλ σχέδια του, τυπωμένα από τους εκτυπωτές μεγάλου φορμά SureColor της Epson.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των φεστιβάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ΦεστιβάλPort Eliot στο Cornwall την προηγούμενη εβδομάδα (27 έως 30 Ιουλίου) γιόρτασε τις λέξεις, τη μουσική, τη

μόδα, τη φύση και το φαγητό. Μια από τις σκηνές της εκδήλωσης, η σκηνή ‘Wardrobe Department’, που φιλοξένησε συνεντεύξεις νέων δημιουργικών ταλέντων και θρύλων του design, σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τον βραβευμένο σχεδιαστή μόδας Richard Quinn, σχεδόν με όλες τις παραγωγές εκτελεσμένες από τον ίδιο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης της Epson.

Λάτρης των ψηφιακών εκτυπωτών της Epson, ο Richard Quinn εκτύπωσε τις μεταλλικές Mylar ταπετσαρίες και τα πρωτοποριακά υφάσματα των επίπλων μόνος του, με την τεχνολογία dye sublimation της Epson, στο νέο του Εργαστήριο Εκτύπωσης Richard Quinn. Διαμορφώνοντας το κεντρικό θέμα του σκηνικού, ο μοναδικός καναπές και η πολυθρόνα δημιουργήθηκαν από το πολυκατάστημα John Lewis σε συνεργασία με τον κατασκευαστή επίπλων Parker Knoll. Τα αντίστοιχα πλακάκια δαπέδου εκτυπώθηκαν από την εταιρεία Slam Signs, σε αντιολισθητικό βινύλιο Spandex, χρησιμοποιώντας τον εκτυπωτή SureColor SC-SC80600. Όλα τα στοιχεία εγκαταστάθηκαν στο χώρο από τον Andrew Tomlinson, δημιουργώντας μια εκπληκτική φλοράλ σκηνή.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η Sarah Mower, Βρεττανή Πρέσβης του Συμβουλίου της Μόδας για τα Ανερχόμενα Ταλέντα και Επικεφαλής Κριτικός για το Vogue.com, μίλησε με τον Richard για τη νέα του συλλογή, που θα παρουσιάσει στο London Fashion Week αργότερα μέσα στη χρονιά και για το νέο του εργαστήριο εκτύπωσης υφασμάτων στο Λονδίνο. Αυτός ο δημιουργικός χώρος επιτρέπει στον Richard όχι μόνο να αναπτύσσει και να παράγει τις δικές του συλλογές, αλλά και να παρέχει υπηρεσίες εκτύπωσης, να διοργανώνει σεμινάρια και να επιτρέπει στους νέους σχεδιαστές να χρησιμοποιούν οι ίδιοι τον εξοπλισμό, εάν το επιθυμούν.

«Η πρόσκληση να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό σκηνικό για το φεστιβάλ ήταν μια τόσο συναρπαστική προοπτική», υποστηρίζει ο Richard. «Αν και αρχικά ήταν αποθαρρυντικό γιατί έπρεπε να δημιουργήσω τόσες πολλές κατάλληλες επιφάνειες και υφάσματα για τη σκηνή, η τεχνολογία της Epson, με την ευκολία χρήσης και τα πολλαπλά διαθέσιμα υποστρώματα, κατέστησαν το εγχείρημα μου απλό, οικονομικά αποδοτικό και εφικτό να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα σχέδια και οι εκτύπωσες μου αφορούν κυρίως τη χρωματική ζωντάνια και η τεχνολογία της Epson μου επέτρεψε να βρω με ευκολία τα επιθυμητά Pantones σε όλα τα υποστρώματα. O SureColor SC-F9200 ήταν τόσο αποτελεσματικός για την κολεξιόν μας και αυτή ήταν η πρώτη φορά που «εξερευνούσαμε» τα υφάσματα ταπετσαρίας – μία πραγματικά μεγάλη επιτυχία!»

«Είναι πολύ συναρπαστικό το πώς ο Richard αναζητά τη σημαντική ευελιξία της ψηφιακής εκτύπωσης για να πάει τα σχέδιά του σε μια μεγάλη ποικιλία υποστρωμάτων», λέει ο Richard Barrow, Senior Product Manager της Epson Europe. «Είναι ο πρωτοπόρος των νέων σχεδιαστών, που επωφελούνται από τη σημαντική δύναμη των ψηφιακών τεχνολογιών για να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες και επιχειρήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα