Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης: H Epson αναδεικνύει το έργο της φωτογράφου Μελίτας Βαγγελάτου

Η Epson, πρωτοπόρος εταιρεία τεχνολογίας στις ποιοτικές λύσεις εκτύπωσης και οπτικής απεικόνισης, υποστήριξε την έκθεση της φωτογράφου Μελίτα Βαγγελάτου με αφορμή το έργο της «Καζαμπλάνκα»  και ανέλαβε την αποτύπωση των χαρακτηριστικών της λήψεων, ώστε να δημιουργηθεί μία μοναδική φωτογραφική έκθεση σχετικά με τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της πόλης, την οποία η φωτογράφος απαθανάτισε με σκοπό τη διατήρηση της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Στις

φωτογραφίες της μάλιστα βασίστηκε η πρόταση για την εγγραφή της αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα της Καζαμπλάνκα στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το φωτογραφικό αφιέρωμα με επίκεντρο την πόλη της Καζαμπλάνκας, οργανώθηκε από το Μουσείο Μπενάκη και παρουσιάζεται στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, από τις 14 Νοέμβριου του 2019 μέχρι και 1 Μαρτίου του 2020. 

Πιο συγκεκριμένα, η Epson συνεργάστηκε με το Μουσείο Μπενάκη και ανέλαβε την πιστή αποτύπωση των φωτογραφιών, αλλά και την εκτύπωση των υλικών σήμανσης της έκθεσης, αναδεικνύοντας τα χρώματα και την ατμόσφαιρα των θεμάτων, μεταφέροντας τους επισκέπτες, μακριά από την Αθήνα, σε μια χώρα μαγική. 

Οι δρόμοι της Καζαμπλάνκα αναβίωσαν στο χώρο του Μουσείου, με το άριστο αποτέλεσμα της χρωματικής τους απόδοσης να αναδεικνύει στο μέγιστο την έκφραση της δημιουργού και να αποδίδεται ιδανικά ο πολυδιάστατος χαρακτήρας της πόλης, σύμφωνα με την αισθητική της φωτογράφου.

H Epson είναι μία εταιρεία προσανατολισμένη στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών και είναι αφοσιωμένη στην συνεχή ανάπτυξη μέσα από συνεργασίες που ευνοούν την εξέλιξη και την καινοτομία.

Περισσότερα σχετικά με την έκθεση εδώ 

Keywords
Τυχαία Θέματα