Η τεχνολογία της SAP στηρίζει την Γερμανική Ομάδα Ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η SAP παρουσίασε πρόσφατα τις νέες καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που εισήγαγε στο SAP® Sports One, με σκοπό να βοηθήσει την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Γερμανίας να πετύχει την καλύτερη δυνατή απόδοση στην φετινή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Ρωσία.

Ειδικότερα, η SAP και η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB)

συνεργάστηκαν για τη δημιουργία video cockpit και player dashboard, προκειμένου να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της ομάδας για ανάλυση και διαμοιρασμό δεδομένων του εκάστοτε αγώνα με αποτελεσματικό τρόπο, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες νίκης.

To video cockpit συγχωνεύει το περιεχόμενο που συγκεντρώνεται από μεγάλη ποικιλία πηγών και πολλά διαφορετικά βίντεο αγώνων της ομάδας και της προπόνησής της.. Αυτό επιτρέπει τόσο στους αναλυτές των αγώνων της DFB όσο και στην προπονητική ομάδα να εντοπίσουν συμπεριφορές και τη στρατηγική που θα τους επιτρέψουν να εκμεταλλευτούν πιθανές αδυναμίες των αντιπάλων. Με τη χρήση του player dashboard, οι προπονητές των ομάδων και οι αναλυτές μπορούν να παρέχουν στους παίκτες εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες και βίντεο από το κινητό τους, σε πραγματικό χρόνο. Το video cockpit και το player dashboard είναι οι πιο πρόσφατες λειτουργίες του SAP Sports One, μίας λύσης που βοηθάει τις αθλητικές ομάδες να διαχειρίζονται την απόδοσή τους, να συντονίζουν όλες τις διοικητικές, προπονητικές και ιατρικές διαδικασίες, καθώς επίσης και τις διαδικασίες διαχείρισης της ομάδας και του scouting.

“Υπάρχει ένας απίστευτα μεγάλος όγκος δεδομένων που αφορά στην γερμανική εθνική ομάδα ποδόσφαιρου, τον οποίο πρέπει να επεξεργαζόμαστε και να μοιραζόμαστε σε πραγματικό χρόνο με τον προπονητή, τους παίκτες και τους αναλυτές”, δήλωσε ο Oliver Bierhoff, Γενικός Διευθυντής της Γερμανικής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου. “Η τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο , ενώ αποτελούν και ουσιαστικό μέρος της ανάλυσης δεδομένων. Τόσοι οι ειδικοί μας, όσο και οι συνεργάτες μας από την SAP συνεργάζονται για τη διαχείριση αυτών των θεμάτων. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες, ενώ είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την SAP, τον καλύτερο δυνατό σύμμαχο για να το επιτύχουμε».

Η DFB ήταν μεταξύ των πρώτων που αναγνώρισε τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η διαχείριση των δεδομένων και των πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για το ποδόσφαιρο.

“Η στρατηγική προσέγγιση του ποδοσφαίρου γίνεται ολοένα και πιο σημαντική τα τελευταία χρόνια”, δήλωσε ο Christofer Clemens, επικεφαλής τμήματος Scouting And Match Analysis της Γερμανικής Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι οι προπονητές, οι βοηθοί προπονητών και οι αναλυτές των αγώνων καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε να παρατηρούν και να αναλύουν τις διάφορες πηγές δεδομένων ενός παιχνιδιού. Είναι λογικό επακόλουθο να αξιοποιούνται τεχνολογικές καινοτομίες – ειδικά από τα πεδία της ανάλυσης δεδομένων, της τεχνητής νοημοσύνης και του machine learning – έτσι ώστε να απλουστευθούν, αλλά και να επιταχυνθούν ορισμένες διαδικασίες. Χρησιμοποιώντας τις νέες λειτουργίες της λύσης SAP Sports One – video cockpit και player dashboard – οι αναλυτές του αγώνα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προετοιμάσουν τους προπονητές και τους παίκτες με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Επιπλέον, οι παίκτες λαμβάνουν προσαρμοσμένα πακέτα πληροφοριών που θα τους φανούν χρήσιμα για επερχόμενους αγώνες.”

Από το 2013, η γερμανική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και η SAP έχουν αλλάξει την εμπειρία χρήσης και επεξεργασίας δεδομένων από την ομάδα, με σκοπό την βελτίωση της απόδοσης των παικτών. Μαζί δημιούργησαν καινοτόμες λύσεις που έχουν την δυνατότητα να μετατρέψουν ένα τεράστιο όγκο δεδομένων σε μοναδικές πληροφορίες και σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας έτσι, ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προπόνηση της ομάδας και στην απόδοση της κατά τη διάρκεια των αγώνων.

“Ως Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, η γερμανική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού στο ποδόσφαιρο και μεταξύ των πρώτων που αναγνωρίζουν ότι τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο μπορούν να έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην έκβαση του παιχνιδιού” , δήλωσε ο Stefan Ries, Chief Human Resources Officer SAP SE “Από το 2013, η γερμανική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και η SAP έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα λαμβάνει και επεξεργάζεται δεδομένα για να βελτιώσει την απόδοση των παικτών. Τα νέα χαρακτηριστικά του SAP Sports One, το video cockpit και το player dashboard, διευκολύνουν τη δουλειά των προπονητών και των αναλυτών των αγώνων, καθώς παρέχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την νίκη της ομάδας.”

Το 2014, η SAP ανέπτυξε τη λύση SAP Match Insights, προσφέροντας τις βέλτιστες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση της ομάδας στο γήπεδο, καθώς και το SAP Team One, μια εφαρμογή για κινητά που στόχο έχει να διευκολύνει την επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των παιχτών και των προπονητών. Το 2016, η SAP εισήγαγε την διαδικτυακή εφαρμογή SAP Penalty Insights και την εφαρμογή SAP Challenger Insights για κινητά, δύο πρωτότυπες τεχνολογίες που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την στρατηγική και τα συστήματα των αντιπάλων. Χρησιμοποιώντας λύσεις SAP ως αναπόσπαστο μέρος της προπόνησης και της προετοιμασίας της, η DFB έχει κερδίσει διεθνείς τίτλους, αυξάνοντας τις επιδόσεις της παγκοσμίως.

Προοπτική για το Μέλλον: Τεχνητή Νοημοσύνη και Τεχνολογία Machine Learning

Όσον αφορά το μέλλον, η SAP και η DFB εργάζονται ήδη για την περαιτέρω ενδυνάμωση και εξέλιξη της επόμενης γενιάς Γερμανών παικτών. Οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και Machine Learning στην ανάλυση αγώνων είναι βασικές προτεραιότητες για τη SAP και την DFB. Για παράδειγμα, στο εγγύς μέλλον, οι αξιωματούχοι της ομάδας θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν πιο εύκολα και γρήγορα περίπλοκες και συμπεριφορές και τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων. Ως επίσημος συνεργάτης της Ακαδημίας DFB, η SAP θα συνεχίσει να συμβάλλει με την τεχνογνωσία της, βελτιώνοντας την προπόνηση για τους παίκτες και τους προπονητές, ενισχύοντας την ομάδα στους τομείς της εξέλιξης των ταλέντων και της αναζήτησης νέων παικτών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το SAP News Center. Ακολουθήστε την SAP στο Twitter @sapnews.

Keywords
Τυχαία Θέματα