Η Schneider Electric αναδεικνύει τη δυναμική του EcoStruxure – Οι προκλήσεις ενόψει της εφαρμογής της οδηγίας EED

Tο EcoStruxure διαμορφώνει τα βιώσιμα Data Centers του μέλλοντος, στο πλαίσιο της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας EED, τόνισε η Δανάη Μανωλή, Data Center Segment & EcoStruxure Sales Manager της Schneider Electric, για τη ζώνη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε ομιλία της στο Cloud Computing conference. 

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό

της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε στο 10ο Cloud Computing conference. 

Στο πλαίσιο της νέας Ευρωπαϊκής οδηγίας EED, η οποία επιτάσσει τη σύνταξη αναφορών βιωσιμότητας μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2024 για Data Center ισχύος τουλάχιστον 500kW. Η Schneider Electric έχει ως στόχο την καθοριστική υποστήριξη μέσω των ολοκληρωμένων λύσεων EcoStruxure  (IT, Building, Power, Grid), αποτελώντας τον αδιαμφισβήτητο σύμμαχο προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και των βιώσιμων λύσεων κάθε ΙΤ εγκατάστασης.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε στην ομιλία της η κυρία Μανωλή, η IDC (International Data Corporation) προβλέπει απότομη άνοδο της κατανάλωσης ενέργειας στα κέντρα δεδομένων παγκοσμίως, λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας AI, προβλέποντας αύξηση από 382TWh το 2022 σε 802TWh έως το 2027, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό αύξησης 16%.   

Το EcoStruxure προτάσσεται ως το βασικό εργαλείο προς την κατεύθυνση της συμμόρφωσης της με την EED οδηγία, η οποία έχει ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, μέσω της υποβολής εκθέσεων από τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές Data Centers. 

Πιο συγκεκριμένα, το DCIM 3.0 θα συμβάλλει στη σύνταξη των υποχρεωτικών αναφορών ενεργειακής παρακολούθησης, στη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας και της παραγωγικότητας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη έξυπνων και βιώσιμων Data Centers. Το εργαλείο προσφέρει τη σύνταξη αυτοματοποιημένων αναφορών του δείκτη PUE βάσει μοντέλου και δεδομένων, δυνατότητα εύκολης προβολής των τάσεων που προκύπτουν με την πάροδο του χρόνου σε διάφορα Data Centers, εξαγωγή δεδομένων για να είναι δυνατή η επεξεργασία τους σε άλλα εργαλεία, δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά τα δεδομένα από την προτιμητέα για κάθε χρήστη ηλεκτρική συσκευή (PC, Tablet, κινητό) και εξατομικευμένες πληροφορίες σχετικά με την ενίσχυση των EED στόχων της κάθε εταιρείας.

Το Cloud Computing conference στοχεύει στην ανάδειξη του cloud ως αναγκαίο εργαλείο αποθήκευσης αρχείων στο διαδίκτυο για τη μετάβαση σε σύγχρονα επιχειρηματικά μοντέλα, δίνοντας έμφαση στον κρίσιμο ρόλο που επιτελούν τα Data Centers και οι ασφαλείς και αξιόπιστες διαδικτυακές υποδομές.

Keywords
Τυχαία Θέματα