Η Samsung Electronics συνεργάζεται με τη NAVER Cloud για το πρώτο ιδιωτικό δίκτυο 5G της Κορέας

Η Samsung Electronics Co., Ltd. και η NAVER Cloud ανακοίνωσαν σήμερα τη σύμπραξή τους για την ενεργοποίηση του πρώτου ιδιωτικού δικτύου 5G στη Νότια Κορέα.

Το «1784», η λύση δικτύου της Samsung που αναπτύχθηκε στη νέα, δεύτερη έδρα της NAVER, θα υποστηρίξει αυτόν τον μήνα την ιδιωτική εμπορική

υπηρεσία 5G της εταιρείας για την τροφοδοσία αυτόνομων φορητών ρομπότ που θα λειτουργούν μέσω Cloud. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση χρήσης αυτού του είδους παγκοσμίως, που δημιουργήθηκε για να παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες στους εργαζόμενους των εγκαταστάσεων της NAVER.

Η NAVER Cloud διαχειρίζεται την παγκόσμια υποδομή IT και τις υπηρεσίες επιχειρηματικών λύσεων για τη NAVER και τις θυγατρικές της, ενώ παρέχει τις δημόσιες υπηρεσίες Cloud της, NAVER Cloud Platform, σε πληθώρα εταιρειών και οργανισμών.

Η Samsung Electronics και η NAVER Cloud υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας (MOU) το Μάρτιο του 2022 για μια ιδιωτική συνεργασία δικτύου 5G. Η συνεργασία των εταιρειών συνεχίζεται για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και τη χρήση περιπτώσεων για την επέκταση των ιδιωτικών δικτύων 5G παγκοσμίως, ενισχύοντας τη δημιουργία ασφαλών και αποκλειστικών δικτύων για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις λύσεις ιδιωτικού δικτύου 5G της Samsung και την τεχνολογία Cloud της NAVER.

«Τα νέα κεντρικά γραφεία της NAVER χρησιμεύουν ως test bed για την εξερεύνηση τεχνολογιών του μέλλοντος, όπου το δίκτυο 5G και το Cloud θα διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο», σημείωσε ο Sangyoung Han, Επικεφαλής του NAVER Cloud Strategy and Planning στο NAVER Cloud. «Μαζί με τη Samsung, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε νέα επιχειρηματικά μοντέλα ιδιωτικών δικτύων 5G και να συνεργαζόμαστε για να βοηθήσουμε περισσότερες εταιρείες να επιτύχουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό με την τεχνολογία cloud».

Το ιδιωτικό δίκτυο 5G ενεργοποιεί αυτόνομα φορητά ρομπότ μέσω Cloud

Οι αυτόνομες υπηρεσίες κινητών ρομπότ της NAVER αξιοποιούν τόσο τις τεχνολογίες NAVER όσο και της Samsung για τη δημιουργία ενός μοντέλου ιδιωτικού δικτύου 5G, με άμεσα οφέλη για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Λειτουργώντας ως βοηθοί για τους υπαλλήλους, τα ρομπότ παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης, όπως η παράδοση πακέτων, καφέ και μεσημεριανού γεύματος στους υπαλλήλους σε όλο το κτίριο. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 40 ρομπότ που κινούνται μεταξύ τριών ορόφων στα κεντρικά γραφεία του κτιρίου «1784», ενώ προβλέπεται μέσα στο τρέχον έτος η επέκταση του στόλου σε εκατοντάδες ρομπότ, που θα μετακινούνται σε ολόκληρο το κτίριο των 36 ορόφων.

Το Cloud λειτουργεί ως ένας «κοινός εγκέφαλος» για το ρομπότ, που ονομάζεται “Rookie”, και αντικαθιστά τη χρήση ενός ενσωματωμένου chipset. Το ιδιωτικό δίκτυο 5G της Samsung λειτουργεί ως ένα νευρωνικό δίκτυο που συνδέει τα ρομπότ και το cloud, επιτρέποντας τον συγχρονισμένο έλεγχο και την υποστήριξη δεκάδων χιλιάδων ρομπότ σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, επιστρατεύοντας προηγμένες τεχνολογίες όπως το ψηφιακό δίδυμο, η χαρτογράφηση 3D/HD και η τεχνητή νοημοσύνη, τα ρομπότ θα μάθουν να βρίσκουν το δρόμο τους μέσα στο κτίριο δημιουργώντας έναν εικονικό χώρο που αναπαράγει τον πραγματικό κόσμο.

Οι λύσεις ιδιωτικού δικτύου 5G

Οι λύσεις ιδιωτικού δικτύου 5G είναι απαραίτητες για την υποστήριξη επιχειρήσεων όπως η NAVER, που απαιτούν ασφαλείς και αξιόπιστες επικοινωνίες για εφαρμογές κινητής τεχνολογίας με αυξημένες απαιτήσεις ως προς την ένταση δεδομένων. Οι εμπορικές ιδιωτικές λύσεις 5G που τροφοδοτούν την εφαρμογή της NAVER περιλαμβάνουν τις κεραίες Compact Core και 5G της Samsung που υποστηρίζουν φάσματα 4,7 GHz και 28 GHz, τα οποία αξιοποιούνται για χρήση ιδιωτικού δικτύου 5G στην Κορέα. Οι ιδιωτικές κεραίες 5G της Samsung περιλαμβάνουν μια βελτιστοποιημένη δυνατότητα κατανομής ανοδικής ζεύξης, με αναλογία κατανομής έως και 40%. Αυτή η δυνατότητα, η οποία σχεδόν διπλασιάζει τις δυνατότητες μεταφόρτωσης των σημερινών εμπορικών κεραιών 5G, έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις επιχειρήσεις να διαμοιράζουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε πολλά άτομα και μηχανήματα ταυτόχρονα, κάτι που απαιτείται σε πολλά ιδιωτικά δίκτυα. Επιπλέον, οι νέες κεραίες ενισχύουν τη βέλτιστη χρήση συχνοτήτων από τις επιχειρήσεις, αξιοποιώντας την τεχνολογία New Radio-Dual Connectivity (NR-DC), που επιτρέπει στις συσκευές ή στους τελικούς χρήστες να συνδέονται ταυτόχρονα σε συχνότητες μεσαίας ζώνης και mmWave.

«Η συνεργασία με τη NAVER υπογραμμίζει τη δημιουργική προσέγγιση της Samsung ως προς την επιχειρηματική καινοτομία, αξιοποιώντας την τεχνολογική σύγκλιση του μέλλοντος. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη NAVER για να υλοποιήσουμε με επιτυχία το όραμά μας με λύσεις ιδιωτικών δικτύων 5G», δήλωσε ο Yong Chang, Πρόεδρος Global Sales and Marketing του Networks Business στη Samsung Electronics. «Η Samsung θα συνεχίσει να συνεργάζεται με δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις για την παροχή διαφορετικών περιπτώσεων χρήσης σε συστήματα μεταφοράς, νοσοκομεία, σχολεία, συστημάτων SOC και άλλων φορέων».

Η Samsung Networks Business πρωτοστατεί στην επιτυχημένη παροχή ολοκληρωμένων λύσεων 5G που περιλαμβάνουν συστήματα chipset, κεραιών και πυρήνα. Μέσω της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης, η Samsung οδηγεί τη βιομηχανία των δικτύων 5G, χάρη στο κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, που αποτελείται από πλήρως εικονικοποιημένα RAN και Core έως λύσεις ιδιωτικών δικτύων και εργαλεία αυτοματισμού με τεχνολογία AI. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία παρέχει λύσεις δικτύου σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας, για τη συνδεσιμότητα εκατοντάδων εκατομμύρια χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα