Η HPE και οι Συνεργάτες της απλοποιούν την ανάπτυξη του δικτύου 5G με το «Open»

Η Hewlett Packard Enterprise (HPE) ανακοινώνει την πρωτοβουλία Open Distributed InfrastructureManagement, ένα νέο πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα που θα απλοποιήσει τη διαχείριση της ανάπτυξης των υλικών υποδομής σε γεωγραφικά μεγάλη κλίμακα.

Επιπλέον, παρουσιάζει το HPE Open DistributedInfrastructure Management Resource Aggregator, το οποίο θα συμβαδίζει με αυτή την πρωτοβουλία.

Το Open

Distributed Infrastructure Management βάζει τέλος στην πολυπλοκότητα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, κατά την ανάπτυξη δικτύων 5G σε χιλιάδες τοποθεσίες που είναι εξοπλισμένες με υποδομές πληροφορικής από πολλαπλούς προμηθευτές και διαφορετικές γενιές τεχνολογίας. Αυτή η νέα πρωτοβουλία υπογραμμίζει τη συνεχή ηγετική θέση της HPE στις ανοικτές τεχνολογίες 5G και τη δέσμευσή της για επιτάχυνση της ανάπτυξης του κλάδου μέσω της καινοτομίας του ανοικτού κώδικα.

Δουλεύοντας στενά με τους συνεργάτες της, το χαρτοφυλάκιο 5G της HPE υπόσχεται να απελευθερώσει τις δυνατότητες του 5G στον πυρήνα του δικτύου, στην περιφέρεια και στην επιχείρηση. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκινά σε συνεργασία με την Intel και με την υποστήριξη βασικών ηγετών της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των AMI, Apstra, Red Hat, Tech Mahindra και World Wide Technology. Η HPE σε συνεργασία με την Intel, σκοπεύει να αναπτύξει ένα πρότζεκτ ανοικτού κώδικα στο πλαίσιο του LinuxFoundation για την περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τους εταίρους του οικοσυστήματος, για να καταστεί δυνατή η «end–to–end» αυτοματοποιημένη διαχείριση των δικτύων. Η HPEδεσμεύεται να αναπτύξει και να εξελίξει το οικοσύστημα και να βοηθήσει τους πελάτες της συμβάλλοντας στην κοινότητα του ανοιχτού δικτύου.

Το δίκτυο 5G αντιπροσωπεύει μια τεράστια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Τα δίκτυα προηγούμενης γενιάς δημιουργήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από ιδιόκτητα συστήματα, σε αντίθεση με τα πρότυπα του 5G που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν ανοιχτές πλατφόρμες λογισμικού οι οποίες λειτουργούν σε εμπορικούς servers «off–the–shelf». Η τάση στις ανοιχτές τεχνολογίες, όπως τα εικονικά δίκτυα ραδιοπρόσβασης (vRAN), οι υπολογιστές άκρων πολλαπλής πρόσβασης (MEC) και οι cloud–native λειτουργίες δικτύου, θα απαιτήσει την ανάπτυξη του βιομηχανικού πρότυπου υπολογισμού, αποθηκευτικών και δικτυακών υποδομών από πολλαπλούς προμηθευτές σε δυνητικά χιλιάδες γεωγραφικά κατανεμημένες τοποθεσίες. Σήμερα τα περισσότερα εργαλεία διαχείρισης υλικών υποδομών των κέντρων δεδομένων, δεν εξυπηρετούν μεγάλο γεωγραφικό εύρος, ούτε υποστηρίζουν την ανάπτυξη πολλαπλών προμηθευτών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λειτουργικές ανεπάρκειες και αναστολή της τεχνολογικής καινοτομίας.

Η πρωτοβουλία «Open Distributed Infrastructure Management» απλοποιεί τη διαχείριση δικτύων και οδηγεί σε σημαντικά λειτουργικά και οικονομικά οφέλη. Υποστηρίζει δίκτυα μεγάλης γεωγραφικής κλίμακας και διευκολύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφορετικών πόρων υποδομής πολλών προμηθευτών. Το HPEOpen Distributed Infrastructure Management Resource Aggregator, διαμορφώνει τα στοιχεία υποδομής σε κάθε τοποθεσία και απλοποιεί την αυτοματοποίηση σε ό,τι αφορά πόρους, προμηθευτές και γεωγραφικές τοποθεσίες.

Η HPE, στο 2ο τρίμηνο του 2020, θα λανσάρει αυτήν την εμπορικά υποστηριζόμενη έκδοση του open sourceinfrastructure manageability, μαζί με τα σχετικά εξαρτήματα προσθήκης που αφορούν την υποδομή. Το εργαλείο της HPE θα αξιοποιήσει τις προδιαγραφές που ορίζονται από τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των διασυνδέσεων DMTF Redfish®, για να ενεργοποιήσει μια ανεξάρτητη προμηθευτών προσέγγιση στην διαχείριση των υποδομών τεχνολογίας, αποθήκευσης και δικτύωσης μεταξύ πολλών προμηθευτών.

Το «Open Distributed Infrastructure Management Resource Aggregator» της HPE, προσφέρει βασικές καινοτομίες που θα ωφελήσουν άλλες λύσεις τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των HPE telco core και των σχεδίων υποδομής άκρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Με το HPE GreenLake, οι εν λόγω προσφορές υποδομής παρέχουν στις τηλεπικοινωνίες μια γρήγορη ράμπα για την ανάπτυξη της υπηρεσίας 5G σε πολλές τοποθεσίες ταυτόχρονα.

Με βασικά στοιχεία της πρωτοβουλίας του «Open Distributed Infrastructure Management» που έχουν προγραμματιστεί για την απελευθέρωση του ανοικτού κώδικα, η HPE και οι βασικοί ηγέτες του κλάδου δημιουργούν ένα οικοσύστημα που θα επιταχύνει την τεχνολογική καινοτομία πέρα από τη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών. Η υποδομή της τηλεπικοινωνίας σήμερα είναι μοναδική από την άποψη της διανομής και της κλίμακάς της. Με την πάροδο του χρόνου, η ανάπτυξη του βιομηχανικού IoT και των νέων επιπέδων αυτοματοποίησης και κατανεμημένης ανάλυσης δεδομένων, θα καταστήσει την πρωτοβουλία «OpenDistributed Infrastructure Management» σχετική για την επίλυση παρόμοιων προβλημάτων σε πολλούς άλλους κλάδους και τομείς εφαρμογών.

Ως ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας DMTF Redfish® ανοιχτού κώδικα, η HPE είναι σε θέση να παρέχει ηγετική θέση σε αυτόν τον χώρο. Μια πρόσφατη έκθεση της AvidThink κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ανάγκη για μια προσέγγιση βασισμένη σε πρότυπα για τη διαχείριση της κατανεμημένης υλικής υποδομής μεγάλης κλίμακας. Αυτό αναφέρεται κυρίως στα δίκτυα των τηλεπικοινωνιών, αλλά αφορά επίσης πολλές άλλες καθέτους, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων επιχειρήσεων με γεωγραφικά κατανεμημένα κέντρα δεδομένων.

HPE – ένας αξιόπιστος και αποδεδειγμένος συνεργάτης των εταιρειών τηλεπικοινωνίας

Η HPE έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, με περισσότερους από 300 πελάτες telco σε 160 χώρες. Στον πυρήνα της, 700 εκατομμύρια συνδρομητές σε 82 μεταφορείς οι οποίοι εξαρτώνται από το λογισμικό HPE Mobile Core και η HPE αναγνωρίστηκε πρόσφατα από την Frost & Sullivanμε το βραβείο Leadership 2019 για την Παγκόσμια Τεχνολογία Ενεργοποίησης Υποδομών 5G.

Διαθεσιμότητα

Το «Open Distributed Infrastructure Management Resource Aggregator» της HPE, θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως το 2ο τρίμηνο του 2020. Η «open source» έκδοση της πρωτοβουλίας «Open DistributedInfrastructure Management» στο Ίδρυμα Linux έχει επίσης ως στόχο να πραγματοποιηθεί το 2ο τρίμηνο του 2020 και θα είναι προσβάσιμη μέσω: www.linuxfoundation.org.

Keywords
Τυχαία Θέματα