Η BEYOND 2024 φιλοξενεί το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα θα φιλοξενήσει η διεθνής έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο διάστημα 25-27 Απριλίου.

Με περισσότερους από 55 διακεκριμένους ομιλητές, στη φετινή διοργάνωση κεντρικό ζήτημα θα αποτελέσει η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), ο ρόλος και οι επιδράσεις

της στην καθημερινότητά μας.

Στο AI Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 & 27 Απριλίου, θα συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό χώρο, ηγέτες από τον κλάδο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας και διεθνώς διακεκριμένοι ομιλητές και ακαδημαϊκοί. 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του AI Forum

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 17:00. Οι διοργανωτές της έκθεσης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό και θα κάνουν μια εισαγωγή στη θεματολογία του Συνεδρίου, ενώ συζητώντας με τον Μιχάλη Μπλέτσα, Διευθυντή Πληροφορικής | Ερευνητή στο MIT Media Lab, ΗΠΑ, θα ρίξουν φως στις βασικές εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης και τις επιπτώσεις τους.

Το Σάββατο 27 Απριλίου, οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν στις 10:00 με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως οι διεθνούς φήμης Alvin Graylin, Global VP of Corporate Development της HTC και Apostolos Lerios Mentor Entrepreneur & Engineer, οι οποίοι μαζί με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Νίκο Χαρδαλιά, Περιφερειάρχη Αττικής, θα συμμετέχουν σε συζητήσεις και προβληματισμούς σχετικά με τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια διακυβέρνηση. 

Ακολουθούν  κεντρικές ομιλίες από εμπειρογνώμονες του κλάδου, όπως ο Δημήτρης Αλεξάνδρου της UBITECH,  ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Αθανάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, οι οποίοι θα περιγράψουν το μέλλον της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης σε κυβερνητικούς τομείς.

Greece’s AI Seedbed είναι το θέμα του στρογγυλού τραπεζιού με εκπροσώπους της Microsoft και της Google, ενώ υπό τον τίτλο The Next Best θα μιλήσουν στελέχη των Spotify, Rythmisis, Girls in tech, CoreGroup & Futurecats.

Τα πανελ που ακολουθούν θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου επιχειρηματικού τοπίου της τεχνητής νοημοσύνης, τον επαναπροσδιορισμό της επιχειρηματικότητας, των δεοντολογικών ζητημάτων της ανάπτυξης της και το μέλλον της εργασίας. 

Καταξιωμένοι ομιλητές και Ακαδημαϊκοί όπως ο Θεόδωρος Ευγενίου, Καθηγητής στο INSEAD, ο Χρήστος Ρίζος Data Analytics, AI & Orchestration Manager της INTRACOM TELECOM, ο Βασίλης Νικολόπουλος, CTO & συνιδρυτής της AVOKADO, ο Δημήτρης Μπατζής, επικεφαλής Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και Εκπρόσωπος ESG Γερμανίας, Αυστρίας και CEEMED, ο Μιχάλης Κριτικός, Ερευνητής, Δίκαιο και Δεοντολογία Τεχνολογίας, Διακυβέρνηση Τεχνητής Νοημοσύνης/Ψηφιακός Τομέας, Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πολλοί ακόμη, θα μοιραστούν την τεχνογνωσία και το όραμά τους για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για την προώθηση της καινοτομίας και της ανάπτυξης, την αναζωογόνηση της βιομηχανικής δραστηριότητας και την αναδιαμόρφωση του επενδυτικού τοπίου και του μέλλοντος της εργασίας στον τεχνολογικό κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα πρωτογενών ερευνών από την GenAI Greece 2030, την Dialectica και την PwC.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με συζήτηση  για την επιτάχυνση της καινοτομίας μέσω υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται στο cloud και ομιλητές απόλυτους γνώστες του αντικειμένου.

Σχετικά με τη BEYOND

H BEYOND είναι μια διεθνής έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί σημείο συνάντησης των πιο λαμπρών μυαλών της περιοχής, των πιο καινοτόμων εταιρειών, αλλά και τεχνολογιών αιχμής, φιλοδοξώντας να γίνει η κορυφαία διοργάνωση του είδους της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Από την τεχνητή νοημοσύνη έως την εικονική πραγματικότητα, η έκθεση λειτουργεί ως κόμβος δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσεων και πρακτικής εμπειρίας με πρωτοποριακές καινοτομίες. Στόχος της BEYOND είναι να προάγει τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων και να ενισχύσει την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και επιχειρηματικών ευκαιριών.

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιείται στις 25-27 Απριλίου, βρίσκεται η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και οι τρόποι με τους οποίους μεταμορφώνει κάθε πτυχή της ζωής μας.

Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘHELEXPO, τη Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Δήμο Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης». Χρυσοί χορηγοί της διοργάνωσης είναι η INTRACOM TELECOM και η OKTABIT και χορηγοί οι MYTILINEOS SMART CITIES, AVOCADO, POLITIS TECHNOLOGIES και AI LABS BY UBITECH.

Υποστηρικτές της BEYOND είναι οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ. ΗΕΤΙΑ, AIC, SOFTONE και AXAPTA MASTERS.

Keywords
Τυχαία Θέματα