Έρχεται το iPhone 6c τον Σεπτέμβριο;

Πώς η τόνωση των mobile πληρωμών «αναγκάζει» την Apple να παρουσιάσει το iPhone 6c τον προσεχή Σεπτέμβριο με τη νέα «φουρνιά» iPhone.


Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στις αρχές καλοκαιριού, έτσι και φέτος αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται κουβέντα για το iPhone

που θα παρουσιάσει η Apple τον Σεπτέμβριο. Βέβαια με τα όσα έχουμε δει τα δύο τελευταία χρόνια, το 2013 και το 2014, μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για «τα» iPhone, μιας που η εταιρεία από το Κουπερτίνο αποκαλύπτει περισσότερα του ενός μοντέλα.


Πέρυσι λοιπόν είχαμε τα iPhone 6 & 6 Plus, μια εντελώς διαφορετική στρατηγική συγκριτικά με τα iPhone 5s & 5c του 2013. Η Apple προτίμησε αντί να λανσάρει ένα κανονικό και ένα «φθηνό» μοντέλο, να αναβαθμίσει αισθητά τη συσκευή παρουσιάζοντας για πρώτη φορά δύο τελείως ξεχωριστές εκδόσεις του –αλλά κρατώντας τις τιμές τους σε σταθερά υψηλά επίπεδα. Φέτος, όλα δείχνουν πως θα επαναλάβει την προ διετίας κίνησή της, τουλάχιστον ως προς το λανσάρισμα μιας φθηνότερης έκδοσης του iPhone. Φήμες και διαρροές, με την τελευταία να προέρχεται μάλιστα μέσα από το ίδιο της site της (!) θέλουν την Apple να ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά σε ένα τετράμηνο περίπου ένα πολύχρωμο iPhone με Touch ID αισθητήρα.


Πολύχρωμο ήταν και το iPhone 5c (λευκό, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε) με τη διαφορά όμως πως από πλευράς τεχνικών χαρ/κων ήταν ολόιδιο το iPhone 5 του 2012 –χωρίς Touch ID εννοείται. Βέβαια στο μεσοδιάστημα είχαμε αρκετές εξελίξεις ως προς αυτό το τελευταίο με την Apple να το ενσωματώνει σε iPad Air 2 και iPad Mini 3, οπότε υπό αυτές τις συνθήκες, πιθανή υιοθέτησή του και στο θρυλούμενο iPhone 6s δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση. Με τον τρόπο αυτό άλλωστε η Apple θα «θωρακίσει» ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό των συσκευών της που κυκλοφορούν παγκοσμίως ενώ ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, μπορεί να προσδοκεί και σε αύξηση των πληρωμών (mobile payments) μέσω iPhone.


Αυτό το τελευταίο θα πρέπει να θεωρείται ως ο κυριότερος λόγος για τον οποίο η Apple θα λανσάρει ένα καινούριο «φθηνό» iPhone, θέλοντας ως επί το πλείστον να δελεάσει τους κατόχους συσκευών της παλαιότερων γενεών (iPhone 4s/5/5c/5s) ώστε να αναβαθμίσουν τα iPhone τους και να γνωρίσουν έτσι ευκολότερα τον κόσμο των mobile πληρωμών. Είναι άλλωστε γνωστό πως η αμερικανική εταιρεία έχει βάλει στο μάτι τις συναλλαγές μας, θέλοντας να στείλει στη σύνταξη τα πορτοφόλια μας, οπότε επιτυγχάνοντας καλύτερα στάνταρ ασφάλειας, θα έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει ευκολότερα στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα