Ένα δισ. Android απειλούνται από το QuadRooter

Μια νέα ευπάθεια που επηρεάζει Android συσκευές με επεξεργαστή της Qualcomm αποκάλυψαν ερευνητές από την εταιρεία ασφαλείας Check Poin .

Όπως έγινε γνωστό η συγκεκριμένη ευπάθεια ονομάζεται QuadRooter, και ουσιαστικά είναι ένα σύνολο από τέσσερα τρωτά σημεία που επηρεάζουν πάνω από 900

εκατομμύρια smartphones και tablets με Snapdragon επεξεργαστή, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων ναυαρχίδων της Samsung, όπως το Galaxy S7 ή ακόμα και το BlackBerry DTEK50 που σύμφωνα με την εταιρεία είναι το “πιο ασφαλές Android smartphone στον κόσμο.”

Αν αξιοποιηθεί το QuadRooter, μπορεί να δώσει στον επιτιθέμενο πλήρη έλεγχο στην επηρεασμένη συσκευή, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο συγκεκριμένο smartphone ή tablet. Αρκεί να εγκαταστήσει ο χρήστης ένα κακόβουλο app που δεν θα απαιτεί ειδικά δικαιώματα για να του δώσει την πρόσβαση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Qualcomm ενημερώθηκε σχετικά με τα τρωτά σημεία που βρέθηκαν στους drivers της, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και ισχυρίζεται ότι όλα διορθώθηκαν και τα patches παραδόθηκαν στους πελάτες.Παράλληλα τρεις από τις τέσσερις συγκεκριμένες ευπάθειες έχουν ήδη ενσωματωθεί στην πιο πρόσφατη μηνιαία ενημέρωση ασφαλείας από την Google και εκκρεμεί μία – η οποία αναμένεται να συμπεριληφθεί στην ενημέρωση του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Check Point έχει επίσης κυκλοφορήσει μια ειδική εφαρμογή που ελέγχει αν η συσκευή επηρεάζεται από το QuadRooter. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε αν υπάρχουν ή όχι αυτά τα τρωτά σημεία στη συσκευή σας από ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα