Έκθεση Βιωσιμότητας και Εταιρικής Ευθύνης

Συνοπτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των επιτευγμάτων της Ericsson κατά τη διάρκεια του 2011.


Η ετήσια έκθεση της Ericsson για τη Βιωσιμότητα και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

της εταιρείας με τίτλο ‘Τechnology for Good’, επιβεβαιώνει την πεποίθηση της εταιρείας για τη δύναμη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η οποία είναι σε θέση να ‘τονώσει’ τη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και να χαράξει το δρόμο μιας οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.


Ο Hans Vestberg, Πρόεδρος και CEO της Ericsson, σχολίασε: «Επικεντρωνόμαστε στην προσέγγισή μας για βιωσιμότητα και εταιρική ευθύνη πάνω στο τρίπτυχο της κοινωνικής ευθύνης, της οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη για την απόδοση της δικής μας βιωσιμότητας, και επιδιώκουμε την καλύτερη κατανόηση των σημαντικότερων ανησυχιών όλων των εμπλεκομένων. Αυτός ο τρόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας μας έχει οδηγήσει στην επιτυχία».


Ενεργειακά αποδοτικές λύσεις
Ο κλάδος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών μπορεί να οδηγήσει στη μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα μέσω της μεγαλύτερης αποδοτικότητας των πόρων. Ο τομέας των ΤΠΕ αποτελεί περίπου το 2% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά δυνητικά μπορεί να αντισταθμίσει μία σημαντική μερίδα του υπόλοιπου 98% από άλλες βιομηχανίες. Σύμφωνα με την έκθεση της Ericsson η αύξηση στη συνολική κατανάλωση ενέργειας από τον τομέα ΤΠΕ θα είναι μέτρια, χάρη στα ενεργειακά αποδοτικά δίκτυα, μέχρι το 2020.


Μερικές προσπάθειες που έχουν γίνει σχετικά με τα δίκτυα περιλαμβάνουν:
- Την αύξηση 3G/4G ενεργειακής απόδοσης κατά 85% σε σταθμούς βάσης κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ η Ericsson θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στο εύρος ζώνης που απαιτεί η Διαδικτυωμένη Κοινωνία, χωρίς αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας ανά συνδρομητή.
- Τη λύση”Psi” -Coverage της Ericsson που παρέχει Mobile Broadband (3G) κάλυψη με 45% εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λύσεις. Η “Psi”-Coverage χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία Ericsson για την ενίσχυση της κάλυψης, ενώ επιτρέπει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων με τη χρήση μόνο standard radio.


Βιώσιμες πόλεις και αστικοποίηση
- Η Ericsson αναγνωρίζει τον ολοένα και σημαντικότερο ρόλο των πόλεων στη μελλοντική βιώσιμη ανάπτυξη. Έως το 2016, οι πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές που αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% της συνολικής έκτασης της Γης, θα παράγουν περίπου το 60% της mobile κίνησης. Για να αυξηθεί η χωρητικότητα του δικτύου στις περιοχές αυτές, θα χτίσουμε ετερογενή δίκτυα, όπου ισχυροί σταθμοί αναμετάδοσης macro-radio θα συμπληρώνονται από μικρότερους σταθμούς αναμετάδοσης pico και micro-radio μέσω των οποίων θα παρέχεται επιπλέον χωρητικότητα για τις περιοχές με υψηλή ζήτηση. Επιπλέον, με ένα κοντινό κόμβο χαμηλής ισχύς, μπορεί να γίνει

Keywords
Τυχαία Θέματα