Δώστε ίντερνετ στο laptop ακόμα κι αν δεν «βλέπει» το Wi-Fi

Βρίσκεστε σε χώρο που διαθέτει Wi-Fi, το οποίο ναι μεν ανιχνεύει το smartphone σας, αλλά είναι αδύνατον να εντοπίσει το laptop σας. Πώς θα λύσετε το πρόβλημά σας;


Είναι απίστευτα εκνευριστικό ο χώρος στον οποίο βρίσκεστε να διαθέτει κανονικά και με τον νόμο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi αλλά το laptop σας, για κάποιον λόγο που μόνο ο Μπιλ Γκέιτς γνωρίζει, να μην είναι σε θέση να το εντοπίσει. Αν μάλιστα για επαλήθευση δοκιμάσετε να συνδεθείτε

με το Android smartphone σας και τα καταφέρετε μια χαρά, εκεί είναι που η υπομονή εξαντλείται και με το δίκιο της. Ε, λοιπόν κανένα πρόβλημα διότι υπάρχει λύση: το tethering!


Πρόκειται για μια λειτουργία χάρη στην οποία μπορείτε να διαμοιράσετε το «ίντερνετ» από ένα Android smartphone ή tablet σε άλλες συσκευές. Με άλλα λόγια, το μετατρέπετε σε Wi-Fi hotspot, μέσω του οποίου μπορούν να συνδεθούν σε αυτό άλλες συσκευές και gadgets στο διαδίκτυο. Αυτό συνήθως γίνεται χρησιμοποιώντας τα data του προγράμματός σας, κάτι που ωστόσο δεν συμφέρει διότι αφ’ ενός υπάρχει θεωρητικά ήδη Wi-Fi στον χώρο και αφ’ ετέρου, δεν θα σας μείνουν εσάς μετά δεδομένα για να κάνετε τη δουλειά σας.


Το tethering ωστόσο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μια χαρά και με Wi-Fi! Συνδεθείτε στο τοπικό δίκτυο που «βλέπει» το smartphone σας και μόλις το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις, βρείτε το tethering και ενεργοποιήστε το (Settings / More / Tethering & portable hotspot). Η όλη δουλειά μπορεί να γίνει είτε μέσω USB, είτε μέσω Bluetooth. Σας προτείνουμε το πρώτο που δεν θα σας αδειάσει τη μπαταρία (τουναντίον) και θα σας εξασφαλίσει πολύ πιο σταθερές συνδέσεις. Φροντίστε να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα ενώ για έξτρα ασφάλεια, χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή τύπου IF (πρώην IFTTT) προκειμένου να ειδοποιηθείτε αν τυχόν η συσκευή σας αποσυνδεθεί από το τοπικό σας δίκτυο.


Σημειώστε πως η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη με τον τρόπο που την περιγράψαμε μόνο σε Android συσκευές. Στο iOS οι περιορισμοί της Apple την καθιστούν κομματάκι διαφορετική και σίγουρα όχι τόσο αποτελεσματική.

Keywords
Τυχαία Θέματα