Δοκιμάσαμε το Samsung Galaxy A52: «A» όπως… Awesome!

Με το μότο «Awesome», η εταιρεία συνοψίζει τις εντυπώσεις μας για μια συσκευή που κατορθώνει να ενσωματώσει όλα τα premium χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να χρειαστεί ακόμα και ένας απαιτητικός χρήστης σήμερα.

Eνας… γαλαξίας καινοτομίας διαθέσιμος για όλους είναι το όραμα της κορεατικής εταιρείας και η φετινή σειρά Α δείχνει να το υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο. Δοκιμάσαμε το Α52 στην 4G έκδοσή του και μέσα σε ελάχιστο χρόνο συνειδητοποιήσαμε πως η μεσαία κατηγορία αναμφίβολα παύει να είναι…

μέτρια, μιας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν την ανανεωμένη σειρά Α φλερτάρουν με αυτά που μας έχει συνηθίσει η αγορά σε σαφώς ακριβότερα μοντέλα. Και δεν μιλάμε μόνο για GHz επεξεργαστών, RAM ή νανόμετρα διαδικασίας παραγωγής, αλλά για δυνατότητες που γίνονται άμεσα αντιληπτές ακόμα κι από χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με τα άλματα που πραγματοποιεί η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια.

Οθόνη… Α κατηγορίας!

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να είναι κανείς τεχνικός για να καταλάβει τη χρησιμότητα του ανθεκτικού Corning Gorilla Glass 5 που προστατεύει την 6,5 ιντσών οθόνη, ούτε tech-freak για να εκτιμήσει τις IP67 αντοχές απέναντι σε νερό και σκόνη. Με την ίδια άνεση συνειδητοποιεί κανείς πως κρατά στα χέρια του μια premium συσκευή με το που αντικρίσει τα ολοζώντανα χρώματα της Super AMOLED οθόνης, η οποία μάλιστα εκτός από την καθηλωτική ανάλυσή της (2400×1080 pixels) έρχεται και με 90Hz refresh rate, γεγονός που χαρίζει μια μοναδική ρευστότητα σε οποιαδήποτε κίνηση απεικονίζει. Αυξημένα είναι και τα επίπεδα φωτεινότητας, τα οποία αγγίζουν μέχρι και τα 800nits. Αν συνυπολογίσει κανείς τον Dolby Atmos ήχο και τα δύο δυνατά στερεοφωνικά ηχεία, εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα πως το Samsung Galaxy A52 είναι μια συσκευή που θα λατρέψουν όσοι θέλουν να απολαμβάνουν βίντεο, ταινίες και games στο smartphone τους. Κι αν ανησυχείτε για το γεγονός πως δεν θα μπορείτε να ξεκολλήσετε τα μάτια σας από την Super AMOLED οθόνη, να σας ενημερώσουμε πως έχει λάβει πιστοποίηση Eye Care και (εφόσον το επιθυμείτε) προσαρμόζει αυτόματα τη θερμοκρασία χρωμάτων της οθόνης με βάση τα μοτίβα χρήσης του smartphone, για να μειώσει την κόπωση των ματιών, χάρη στη λειτουργία «Eye Comfort Shield».

High-end και στις κάμερες

Oσοι έχουν χρησιμοποιήσει κάμερες κινητών μεσαίας κατηγορίας δεν θα χρειαστεί να ανατρέξουν στις προδιαγραφές της τετραπλής κάμερας του Samsung Galaxy A52 για να καταλάβουν τη… χαοτική διαφορά. Δυο-τρεις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο αρκούν για να πείσουν για την ανωτερότητα της ποιότητας του τελικού αποτελέσματος, την οποία εξασφαλίζει τόσο ο κύριος αισθητήρας των 64MP όσο και η λειτουργία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας (OIS).

Τα χέρια λύνει και η δυνατότητα 4K Video Snap, χάρη στην οποία μπορείτε από ένα βίντεο 4Κ που έχετε τραβήξει να απομονώσετε φωτογραφίες 8Κ ανάλυσης, δίνοντας τέλος στο δίλημμα που αστραπιαία προκύπτει όταν μπροστά στα μάτια σας διαδραματίζεται μια αξιομνημόνευτη στιγμή: «να τραβήξω φωτογραφίες ή βίντεο;». Την τετράδα των καμερών στην πλάτη του A52 συμπληρώνει ένας υπερευρυγώνιος φακός 123ο, ένας macro και ένας αισθητήρας βάθους για τα bokeh πορτρέτα σας. Σε όσους δεν έχουν χόμπι τη φωτογραφία, αλλά θέλουν να αποτυπώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σημαντικά γεγονότα της ζωής τους, η Samsung τείνει χείρα βοηθείας, προφέροντας τη λειτουργία βελτιστοποίησης σκηνής (Scene Optimizer). Αξιοποιώντας την, επιτρέπετε στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) να βελτιστοποιήσει αυτόματα τις ρυθμίσεις, αναγνωρίζοντας 30 θεματικά σενάρια λήψεων, όπως φαγητό, τοπία και κατοικίδια.

Ξεχωριστός είναι και ο σχεδιασμός του camera bump, που ευτυχώς δεν επιβαρύνει αισθητά το ήδη αυξημένο πάχος της συσκευής, αλλά αντιθέτως προσθέτει ένα πολύ διαφορετικό χαρακτηριστικό στην εμφάνισή της, μιας και το υλικό της πλάτης δείχνει να αγκαλιάζει αρμονικά το βάθρο που φιλοξενεί τις κάμερες και το LED φλας.

Premium πινελιές

Εντυπωσιακή οθόνη, ποιοτικός ήχος και αξιόλογες κάμερες, τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα κινητό που κρατά την τιμή του σε μη απαγορευτικά για… κοινούς θνητούς επίπεδα; Ο κορεατικός κολοσσός συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεσή του, χαρίζοντας στο A52 μια μπαταρία χωρητικότητας 4.500mAh που φορτίζει ταχύτατα (στα 25W) και σαρωτή δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη. Η πλατφόρμα ασφαλείας Samsung Knox δίνει… εταιρική χροιά στην προστασία των δεδομένων σας, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να αυξηθεί με κάρτα microSD έως και 1ΤΒ. Το Samsung Galaxy A52 αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να χειριστείτε την πλατφόρμα SmartThings, πάνω στην οποία μπορούν να συνδεθούν και να ελέγχονται αναρίθμητες Smart Home συσκευές. Ευπρόσδεκτη είναι και η λειτουργία Music Share, η οποία συγχρονίζει εύκολα το τηλέφωνο με τη συσκευή ενός φίλου για κοινή χρήση μουσικής, χωρίς σύζευξη ηχείων. Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα σύζευξης των τηλεφώνων με δύο σετ συσκευών Galaxy Buds με τη λειτουργία Buds Together. Τέλος, η λειτουργία εύκολης κοινής χρήσης (Quick Share) επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο, χωρίς περιορισμούς στο μέγεθος των αρχείων, σε συσκευές Galaxy που βρίσκονται κοντά. Επιπρόσθετα, με τη λειτουργία Private Share, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν με ποιον μοιράζονται περιεχόμενο είτε να ανακαλέσουν φωτογραφίες και βίντεο, ακόμα και μετά το διαμοιρασμό τους, με ένα μόνο άγγιγμα. Σε κάθε περίπτωση, το επανασχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης της Samsung, το One UI 3, ενισχύει την ευκολία χρήσης του Android 11 και σίγουρα αναβαθμίζει την αισθητική του.

Mας άρεσεΕξαιρετική κάμερα με λειτουργία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας (OIS)Super AMOLED οθόνη με 90Hz refresh rate και ζωντανά χρώματαΠροστασία Corning Gorilla Glass 5 και IP67 αδιαβροχοποίησηΣτερεοφωνικά ηχείαΔεν μας άρεσεΈνα λίγο πιο γρήγορο chipset από το Snapdragon 720G θα αναβάθμιζε ακόμα περισσότερο το premium status της συσκευήςΤο πάχος των 8,4 χιλ. έρχεται σε αντίθεση με την κατά τα άλλα εξαιρετική εμφάνισηΤεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,5 ιντσών Super AMOLED display, αναλογίας 20:9, ανάλυσης 2400×1080 pixels, 90Hz refresh rate και προστασία Corning Gorilla Glass 5 • Επεξεργαστής: Octa-core Qualcomm Snapdragon 720G (8nm) με 2xKryo 465 [email protected] και 6xKryo 465 [email protected], Adreno 618 GPUΜνήμη: 6GB ή 8GB RAM (αναλόγως της έκδοσης) • Αποθηκευτικός χώρος: 128GB ή 256GB (αναλόγως της έκδοσης) επεκτάσιμος με κάρτα microSDXC • Κάμερα: Τετραπλή κύρια κάμερα με 64MP+12MP+5MP+5MP (0.8µm, 1.12µm, 1.12µm, 1.12µm) και φακούς f/1.8, 26mm (ευρυγώνιος), Pixel PDAF, OIS + f/2.2 (υπερευρυγώνιος 123ο) + f/2.4 (macro) + f/2.4 (αισθητήρας βάθους), LED flash, λήψη βίντεο 4K@30fps, 1080p@60fps, HDR10, gyro-EIS και selfie camera 32MP, f/2.2, 26mm (wide), 1/2.8″, 0.8µm, HDR με βίντεο 4K@30fps, 1080p@120fps • Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band (2.4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 5.0, NFC • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO, USB 2.0 Type-C OTG, 3.5mm audio jack, optical αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, IP67 αντοχές • Δίκτυο: 4G (διαθέσιμη και 5G έκδοση) • Μπαταρία: 4.500mAh με ταχεία φόρτιση 25W • Λειτουργικό: Android 11 • Διαστάσεις: 159,9×75,1×8,4 χιλ. • Βάρος: 189 γρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα