Sony World Photography Awards 2017: Δείτε όλα τα ονόματα των φιναλίστ

Έγινε η αποκάλυψη των ονομάτων από τους 10 φιναλίστ και τους 50 κορυφαίους που έφτασαν μέχρι τον τελικό, σε όλες τις κατηγορίες του Sony World Photography Awards 2017, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας στον κόσμο. Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας, με το 2017 να σηματοδοτεί την 10η επέτειο των βραβείων, καθώς και τη δεκαετή συνεργασία με το μέγα χορηγό τους, τη Sony.

Οι φωτογράφοι καταχώρησαν

227.596 φωτογραφίες στις κατηγορίες Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό και στην κατηγορία Νέων – «ακτινοβολώντας» τη μαγεία της φωτογραφίας και την ομορφιά της τέχνης αυτής.

Η λίστα των φιναλίστ για τα Sony World Photography Awards 2017 αντιπροσωπεύει τα κορυφαία έργα της σύγχρονης φωτογραφίας, που αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, και εμφανίζουν μια τεράστια ποικιλία από εξαιρετικές φωτογραφίες όσον αφορά τα είδη, τα στυλ και τις θεματικές. Σαράντα-εννέα χώρες εκπροσωπούνται στην λίστα των φιναλίστ, ενισχύοντας τη διεθνή απήχηση των βραβείων και τη μοναδική δυνατότητά τους να παρουσιάσουν τις καλύτερες φωτογραφίες που λήφθηκαν από φωτογράφους που προέρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου, σε μια πραγματικά παγκόσμια κλίμακα. Φωτογράφοι από 11 επιπλέον χώρες βρίσκονται στη λίστα όσων έφτασαν μέχρι τον τελικό.


«Υπήρξε μια πραγματικά παγκόσμια ανταπόκριση στα Sony World Photography Awards, κρίνοντας από τα φετινά δεδομένα – οι εικόνες ήταν διαφοροποιημένες και κυμαίνονταν σε ένα πιο ευρύ φάσμα από ό,τι έχω δει μέχρι σήμερα. Στη δέκατη χρονιά τους, με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι τα Sony World Photography Awards και η τέχνη της φωτογραφίας τα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά.» Zelda Cheatle, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της Κατηγορίας Επαγγελματιών / Επιμελήτρια (Ηνωμένο Βασίλειο)

Οι φιναλίστ φωτογράφοι της κατηγορίας Επαγγελματιών, του Ανοικτού Διαγωνισμού, της κατηγορίας Νέων και του Student Focus εντυπωσίασαν τους κριτές με τις δυνατές αφηγήσεις τους και την ισχυρή οπτική γλώσσα που πλαισίωσαν τα θέματα των κατηγοριών. Εντός της λίστας των φιναλίστ, υπάρχουν φωτογραφίες που απεικονίζουν κτήρια αξιοθαύμαστης αρχιτεκτονικής και εξαίσια τοπία, ενώ παράλληλα υπάρχει μια εκπληκτική σειρά από φωτογραφίες που απεικονίζουν κυρίαρχα παγκόσμια γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο έτος. Ξεχωρίζουν φωτογραφίες που αποτυπώνουν θέματα όπως: μια ευαίσθητη ματιά στην οικιακή ζωή γυναικών στη Σαουδική Αραβία, εγκάρδιες εξομολογήσεις παιδιών από σχολείο της Κίνας, Ρώσσους body builders που ετοιμάζονται να δείξουν τους μυς τους στη σκηνή και μια σειρά από την προσωπική μάχη ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις.

Βασικά στοιχεία και στατιστικά της λίστας των φιναλίστ
Καταγράφηκε μεγάλη αύξηση συμμετεχόντων το 2016 από χώρες της Ασίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένων των: Κίνα (90%), Μυανμάρ (183%), Βιετνάμ (108%), Φιλιππίνες (71%) και Χονγκ Κονγκ (73%)
Η κατηγορία Νέων παρουσίασε αύξηση τάξεως 56% στις συμμετοχές για το 2016.
Οι συμμετοχές στον Ανοιχτό Διαγωνισμό αυξήθηκαν κατά 11%, το 2016.
Η κατηγορία Επαγγελματιών εμφάνισε μια αύξηση 13% στον αριθμό των φωτογράφων που καταχώρησαν την δουλειά τους
183 χώρες εκπροσωπήθηκαν στις συμμετοχές – με τις περισσότερες να προέρχονται (κατά φθίνουσα σειρά) από: Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Ρωσία, Ινδία, Ισπανία, Γαλλία και Πολωνία
49 χώρες συμπεριλήφθηκαν στη λίστα με τους φιναλίστ, με τους περισσότερους φωτογράφους να προέρχονται από την Ιταλία (22), Ηνωμένο Βασίλειο (18), τη Γερμανία (17), την Κίνα (14) και τη Ρωσία (11)
Η Αρμενία, η Κούβα, η Ισλανδία και η Σαουδική Αραβία συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά φέτος στη λίστα των φιναλίστ

Σχολιάζοντας τη λίστα με τους φετινούς φιναλίστ, ο κύριος Scott Gray, Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, σημειώνει: «Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι συμμετοχές στα Sony World Photography Awards έχουν δείξει μεγάλη ακεραιότητα και χαρακτηρίζονται από τη μελετημένη προσέγγισή τους. Αυτά τα όμορφα έργα της τέχνης της φωτογραφικής, που δεν μπορούν να θεωρηθούν απλές λήψεις, έχουν παρουσιαστεί στους κριτές και είμαι ευτυχής που βλέπω ότι οι αξιότιμες κριτικές επιτροπές μας, έχουν επιλέξει να ανταμείβουν την καθαρή ικανότητα, την καλλιτεχνική ερμηνεία και τη σοβαρότητα του φωτογράφου και όχι μόνο το θέμα που ο φωτογράφος έχει αποτυπώσει.»

Συνεχίζει συμπληρώνοντας ότι «Τα Sony World Photography Awards τιμούν τους φωτογράφους και τη φωτογραφία σε όλη τη δεκαετή τους ιστορία. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο να διασφαλιστεί ότι η φωτογραφία κατέχει μια παγκόσμια πλατφόρμα και αναγνωρίζεται ως ένα μέσο δυναμικό, συναρπαστικό και προσιτό, όπως πραγματικά είναι».

Τα Sony World Photography Awards κρίνονται ανώνυμα από διεθνώς καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, προσεκτικά επιλεγμένους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας.

Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία των Επαγγελματιών κρίθηκαν από τους Zelda Cheatle, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της Κατηγορίας Επαγγελματιών/ Επιμελήτρια (Ηνωμένο Βασίλειο), Aida Muluneh Ιδρυτής / Διευθύντρια του φεστιβάλ Addis Foto Fest (Αιθιοπία), Allegra Cordero di Montezemolo, Επιμελήτρια και Επικεφαλής των Εκθέσεων Centro de la Imagen (Μεξικό), Denis Curti, Επιμελήτρια και Δημοσιογράφος (Ιταλία), Russ O’Connell, Διευθυντής Εικόνας στο περιοδικό The Sunday Times Magazine (Ηνωμένο Βασίλειο) και Françoise Callier, Διευθυντής Προγράμματος στο Angkor Photo Festival & Workshops (Γαλλία). Στις κατηγορίες Ανοιχτού Διαγωνισμού και Νέων, υπό την προεδρία του Damien Demolder, Φωτογράφου και Δημοσιογράφου (Ηνωμένο Βασίλειο), και η κατηγορία Student Focus κρίθηκε από τους Andrea Kurland, Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Huck (Ηνωμένο Βασίλειο), Dan Rubin, Φωτογράφος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής (Ηνωμένο Βασίλειο) και Jennifer Shaw, Ιδρυτής και Διευθύντρια Δημιουργικού Τμήματος του φεστιβάλ PhotoNOLA (ΗΠΑ).

Σχολιάζοντας τις λίστες με τους φιναλίστ στην κατηγορία του Ανοικτού Διαγωνισμού και της κατηγορίας των Νέων, ο Damien Demolder δήλωσε: «Αποτέλεσε ευχαρίστηση και έμπνευση το να εκτεθώ σε έναν τέτοιο όγκο εξαιρετικών έργων, αλλά επίσης και προνόμιο το γεγονός ότι θα μπορούσα να μοιραστώ τις προσωπικές στιγμές, τις χαρές, τα δάκρυα, τη ζωή και τις απώλειες φωτογράφων από όλο τον κόσμο, που κατέγραψαν τις εμπειρίες τους μέσα από τις φωτογραφίες τους. Ήταν ιδιαίτερη χαρά να κρίνω την κατηγορία των Νέων και με συγκίνησαν πολλές περιπτώσεις συμμετοχών για τη διαφάνεια και την άφοβη έκφραση τους.»

Η κριτής της κατηγορίας Student Focus, Andrea Kurland, προσθέτει: «Η φετινή λίστα των φιναλίστ βοηθά ως απόδειξη της εδραίωσης των βραβείων, ώστε να είναι τώρα πιο σημαντικά από ποτέ. Τα έργα που υποβλήθηκαν ήταν αυθεντικά, στοχαστικά και γενναία – μια υγιής υπενθύμιση ότι το ταλέντο θα κερδίζει πάντα και θα αναπτύσσετε συνεχώς».

Οι φιναλίστ φωτογράφοι διαγωνίζονται για τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης της Sony, για την ένταξη τους στο φετινό βιβλίο των Βραβείων, καθώς και για χρηματικά έπαθλα ύψους $25.000 για τον «Φωτογράφο της Χρονιάς», $5000 για τον μεγάλο νικητή του Ανοιχτού Διαγωνισμού και εξοπλισμό αξίας €30.000 για το πανεπιστήμιο του νικητή της κατηγορίας Student Focus. Όλοι οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μια τελετή απονομής βραβείων στο Λονδίνο, στις 20 Απριλίου 2017.

Οι φωτογραφίες των νικητών, οι φωτογραφίες των φιναλίστ και κορυφαίες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν ως μέρος της έκθεσης Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition στο Somerset House, στο Λονδίνο. Μια έκθεση μεγάλης κλίμακας, η οποία θα ανοίξει στις 21 Απριλίου και θα περιλαμβάνει σπάνιο έργο του Martin Parr, αποδέκτη του Βραβείου «Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία». Η έκθεση στο Λονδίνο θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Μαΐου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μια παγκόσμια περιοδεία. Εισιτήρια για την έκθεση είναι διαθέσιμα στο www.worldphoto.org/2017exhibition

Η Λίστα των Φιναλίστ Φωτογράφων

Κατηγορία Επαγγελματιών

Επιβραβεύοντας την καλύτερη ολοκληρωμένη δουλειά σε 10 κατηγορίες, έως 10 φωτογράφοι προκρίθηκαν σε κάθε κατηγορία. Οι νικητές των κατηγοριών θα ανακοινωθούν στις 20 Απριλίου, μαζί με τον νικητή του τίτλου «Φωτογράφος της Χρονιάς», όπου επιλέγεται ανάμεσα από τους δέκα νικητές κάθε κατηγορίας.

Αρχιτεκτονική

Adi Bulboacă, Ρουμανία

Alessandro Piredda, Ιταλία

Alissa Everett, Η.Π.Α. (ζει στην Κένυα)

Diego Mayon, Ιταλία

Dongni, Κίνα

Julien Chatelin, Γαλλία

Marvin Systermans, Γερμανία

Zsolt Hlinka, Ουγγαρία

Εννοιολογική Σύλληψη

Alexander Anufriev, Ρωσία

Carla Sutera Sardo, Ιταλία

Jeroen De Wandel, Βέλγιο

João San, Βραζιλία

Sabine Cattaneo, Ελβετία

Gao Peng, Κίνα

Σύγχρονα Θέματα

Amber Bracken, Καναδάς

Andrea Foligni, Ιταλία

Danial Khodaie, Ιράν

Javier Arcenillas, Ισπανία

Li Song, Κίνα

Lorenzo Maccotta, Ιταλία

Tasneem Alsultan, Σαουδική Αραβία

Νέα και Επικαιρότητα

Alessio Romenzi, Ιταλία

Asger Ladefoged, Δανία

Ivor Prickett, Ιρλανδία

Javier Arcenillas, Ισπανία

Joe Raedle, Η.Π.Α.

Karl Mancini, Ιταλία

Paşa İmrek, Τουρκία

Sebastian Castañeda, Περού

Καθημερινή Ζωή

Alice Cannara Malan, Ιταλία

Asger Ladefoged, Δανία

Christina Simons, Ιρλανδία (ζει στην Αυστραλία)

Ioana Moldovan, Ρουμανία

Majlend Bramo, Ιταλία

Michael Tummings, Ηνωμένο Βασίλειο

Nader Saadallah, Αίγυπτος

Sandra Hoyn, Γερμανία

Toby Binder, Γερμανία

Yulia Grigoryants, Αρμενία

Τοπία

Dino Kuznik, Σλοβενία

Frederik Buyckx, Βέλγιο

Jayanta Roy, Ινδία

Kurt Tong, Ηνωμένο Βασίλειο

Peter Franck, Γερμανία

Tom Jacobi, Γερμανία

Φυσικός Κόσμος

Ami Vitale, Η.Π.Α.

Christian Vizl, Μεξικό

Esther Whyatt, Ηνωμένο Βασίλειο

Felicity McCabe, Ηνωμένο Βασίλειο

Mariusz Prusaczyk, Πολωνία

Tommaso Rada, Ιταλία (ζει στη Βραζιλία)

Will Burrard-Lucas, Ηνωμένο Βασίλειο

Πορτρέτα

Craig Easton, Ηνωμένο Βασίλειο

Dario Mitidieri, Ιταλία

George Mayer, Ρωσία

Giulia Piermartiri & Edoardo Delille, Ιταλία

Mahesh Shantaram, Ινδία

Romina Ressia, Αργεντινή

Ren shi Chen, Κίνα

Snezhana von Buedingen, Ρωσία (ζει στη Γερμανία)

Αθλήματα

Andrea Rossato, Ιταλία

Eduard Korniyenko, Ρωσία

Jason O’Brien, Αυστραλία

Mark Gong, Η.Π.Α.

Yuan Peng, Κίνα

Luo Pin Xi, Κίνα

Νεκρή φύση

Ansgar Sollmann, Γερμανία

Julien Caïdos, Γαλλία

Christoffer Askman, Δανία

Grant Hegedus, Ηνωμένο Βασίλειο

Henry Agudelo, Κολομβία

Paul Sanders, Ηνωμένο Βασίλειο

Shinya Masuda, Ιαπωνία

Ανοιχτός Διαγωνισμός


Επιβραβεύοντας την καλύτερη φωτογραφία σε 10 κατηγορίες, έως10 φωτογράφοι προκρίθηκαν σε κάθε κατηγορία. Οι νικητές των κατηγοριών θα ανακοινωθούν στις 28 Μαρτίου, ενώ ο νικητής του τίτλου «Φωτογράφος της Χρονιάς του Ανοιχτού Διαγωνισμού» θα αποκαλυφθεί στις 20 Απριλίου.

Λίστα Φιναλίστ


Αρχιτεκτονική

Barry Tweedy-Rycroft, Ηνωμένο Βασίλειο

Claudio Cantonetti, Ιταλία

Frank Machalowski, Γερμανία

Franklin Neto, Βραζιλία (ζει στην Πορτογαλία)

Lester Koh Meng Hua, Σιγκαπούρη

Nick Frank, Γερμανία

Oscar Lopez, Γερμανία

Robert Walker, Ηνωμένο Βασίλειο

Tim Cornbill, Ηνωμένο Βασίλειο

Ute Scherhag, Γερμανία

Πολιτισμός

Beniamino Pisati, Ιταλία

Emrah Karakoç, Τουρκία
Jianguo Gong, Κίνα

Mark Languido Vicente, Φιλιππίνες (ζει στο Κουβέιτ)

Michal Plachta, Πολωνία

Paweł Jędrusik, Πολωνία

Foley Hits, Μαλαισία

Radu Dumitrescu-Elian, Ρουμανία

Salvatore Mazzeo, Ιταλία

Vito Leone, Ιταλία

Βελτιωμένη

Alex Andriesi, Ρουμανία (ζει στη Γαλλία)

Andrea Torres Balaguer, Ισπανία

Tong Chun Kin, TOMY, Χονγκ Κόνγκ

Gil Josquin, Βραζιλία

Harry Botley, Ηνωμένο Βασίλειο

John Chen, Κίνα

Julian Schievelkamp, Γερμανία

Lise Johansson, Δανία

Sergey Dibtsev, Ρωσία

Yong Lin Tan, Μαλαισία

Κίνηση

Jimmy Reid, Ηνωμένο Βασίλειο

Olga Sinenko, Ρωσία (based in Ukraine)

K. W. Hon (OqWing), Χόνγκ Κόνγκ

Argus Paul Estabrook, Η.Π.Α. (ζει Νότια Κορέα)

Gül Yıldız, Τουρκία

Stacy Anguiano Cain, Μεξικό (ζει στις ΗΠΑ)

Mariusz Stanosz, Πολωνία

Oktay Subaşi, Τουρκία

Camilo Diaz, Κολομβία

Luigi Panico, Ιταλία

Προκριθέντες

Για την πλήρη λίστα των συμμετεχόντων που έφτασαν στον τελικό του Ανοιχτό Διαγωνισμό (πάνω από 40 φωτογράφοι σε κάθε κατηγορία), παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα www.worldphoto.org/winners-galleries

Κατηγορία Νέων

Φωτογράφοι ηλικίας 12-19 ετών κλήθηκαν να απαθανατίσουν το θέμα «ομορφιά» με μια φωτογραφία. Ο «Φωτογράφος της Χρονιάς στην κατηγορία Νέων» θα ανακοινωθεί στις 20 Απριλίου.

Helen Kiparissa, Ελλάδα

Bella Wong, Κίνα (ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο)

Andrej Kiripolský, Σλοβακία

Taciu Rares, Ρουμανία

Katelyn Wang, Η.Π.Α.

Iryna Sylinnyk, Ουκρανία

Yujia Dou, Κίνα

Tanya Chinareva, Ρωσία

Frederik Marks, Γερμανία

Johnathan D. Chen, Η.Π.Α.

STUDENT FOCUS

Ανοιχτός για όλους τους μαθητές που σπουδάζουν φωτογραφία παγκοσμίως. Ο «Σπουδαστής Φωτογράφος της Χρονιάς» θα ανακοινωθεί στις 20 Απριλίου.

Shravya Kag, School of Visual Arts, Η.Π.Α., (Ινδική καταγωγή)

Tatsuki Katayama, Kyoto University of Art and Design, Ιαπωνία

Stewart Main, Edinburgh Napier University, Ηνωμένο Βασίλειο

Ruby Gaunt, Nottingham Trent University, Ηνωμένο Βασίλειο

Cole Ndelu, Stellenbosch Academy of Design & Photography, Νότια Αφρική

Nursyafiqah Azlan, Multimedia University, Μαλαισία

Nadine Hackemer, Nuremberg Institute of Technology Georg-Simon-Ohm Faculty of Design, Γερμανία

Sarah Schrimpf, Academy of Fine Arts Munich, Γερμανία

Michelle Daiana Gentile, Motivarte, Αργεντινή

Tayla Martin, Charles Sturt University, Αυστραλία

Φύση

Francesco Russo, Ιταλία

Miyono Okamoto, Ιαπωνία

Hiroshi Tanita, Ιαπωνία

Christina Roemmelt, Γερμανία (ζει στην Αυστρία)

Ann Ric, Μαλαισία

Sorin Rechitan, Ρουμανία

Josselin Cornou, Γαλλία (ζει στην Αυστραλία)

Sakuma Masayasu, Ιαπωνία

Elzbieta Kurowska, Καναδάς

Maximilian Conrad, Γερμανία

Πορτρέτα

Dalibor Tomic, Σερβία

Carl Jeffers, Ηνωμένο Βασίλειο

Saeid Moridi, Ιράν

Alexey Munich, Ρωσία

Carloman Macidiano Céspedes Riojas, Περού (ζει στην Αργεντινή)

Anisleidy Martínez Fonseca, Κούβα (ζει στην Ολλανδία)

Alexander Vinogradov, Ρωσία

Tim Topple, Ηνωμένο Βασίλειο

Fajar Kristianto, Ινδονησία

Tadas Kazakevicius, Λιθουανία

Νεκρή φύση

Nick Pershai, Λευκορωσία

Gijs van den Berg, Ολλανδία

Zani Arkadina, Ουκρανία (ζει στη Γερμανία)

Sergey Dibtsev, Russia

Iwona Czubek, Poland

Maxim Korotchenko, Russia

Wilson Lee, Hong Kong

Esthaem, Austria

Andrés Gallardo Albajar, Spain (ζει στην Εσθονία)

Massimiliano Balo’, Italy (ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο)

Στο Δρόμο

Caio Vita, Βραζιλία (based in the Netherlands)

Jelena Janković , Σερβία

Jian Seng Soh, Μαλαισία (ζει στην Ιρλανδία)

Gimmi Corvaro, Ιταλία

Constantinos Sofikitis, Ελλάδα

Ge Wang, Κίνα

Dina Alfasi, Ισραήλ

Hendra Permana, Ινδονησία

Ash, Ιαπωνία

Tavepong Pratoomwong, Ταϊλάνδη

Ταξίδια

Jose Maria Perez Nuñez, Αργεντινή

Stéphane Couture, Καναδάς (ζει στις ΗΠΑ)

Rob Wilson, Καναδάς

Placido Faranda, Ιταλία (ζει στην Ελβετία)

Zhu Jianxing, Κίνα

Vladimir Zhoga, Ρωσία

Ralph Gräf, Γερμανία

Swapnil Deshpande, Ινδία

Achim Thomae, Γερμανία

Fanjing Lu, Κίνα

Άγρια Φύση

Andreas Hemb, Σουηδία

Alessandra Meniconzi, Ελβετία

Jan Ryser, Ελβετία

Eugene Kitsios, Ολλανδία (στην λίστα των φιναλίστ για δεύτερη φορά)

Fan Chen, Κίνα

Bar Kaufman, Ισραήλ

Natsumi Handa, Ιαπωνία

Nigel Hodson, Ηνωμένο Βασίλειο

Keywords
sony, world, ονοματα, sony, δειτε, world, χονγκ κονγκ, στυλ, zelda, focus, μυς, ρωσία, γαλλια, scott, aida, foto, times, photo, festival, jennifer, ηπα, exhibition, house, προσφορες, μαΐου, εισιτήρια, νέα, koh, lopez, torres, tan, paul, school, art, design, edinburgh, munich, alexander, lee, spain, italy, vita, wilson, fan, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αιγυπτος, oscar 2011, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, ιαπωνια, ελλαδα, ουγγαρια, συλληψεις, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα, νικητη, χωρες, ρωσία, το θεμα, βραζιλια, γερμανια, γωνιες, δουλεια, εικονες, ηνωμενο βασιλειο, θεμα, ινδια, ιρλανδια, ισπανια, ισλανδια, ιταλια, κινα, λονδινο, μεγα, ολλανδια, ομορφια, ουκρανια, ρουμανια, φωτογραφιες, φωτογραφια, foto, munich, scott, times, vita, αυξηση, απηχηση, αποκαλυψη, αρμενια, βιβλιο, βιετναμ, γεγονοτα, γεγονος, γλωσσα, δακρυα, δυνατοτητα, δυναμικο, υπαρχει, εισιτήρια, εκθεση, εκφραση, εμπνευση, εργα, ετων, ετος, τεχνη, ζωη, υγιης, ηνωμενες πολιτειες, καναδας, κλιμακα, κουβα, ληψεις, μαγεια, μαΐου, μαλαισια, ματια, μεξικο, μυς, παντα, σαουδικη αραβια, συνεχεια, σειρα, στυλ, συγχρονο, σχολειο, τοπια, φεστιβαλ, φορα, χονγκ κονγκ, χαρα, ομορφα, aida, art, design, edinburgh, ειδη, εννεα, exhibition, festival, photo, focus, house, italy, jennifer, koh, lee, lopez, lucas, paul, ογκο, school, σκηνη, spain, tan, torres, θεματα, wilson, zelda
Τυχαία Θέματα