Make the Scene! – H United Media και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πούλα ξεκίνησαν τις αιτήσεις του διεθνούς εργαστηρίου & pitching τηλεοπτικών σειρών

Η United Media, η εταιρεία MME της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Νova στην Ελλάδα και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Pula, εγκαινίασαν

το πρόγραμμα συνεργασίας “Make the Scene!” και δημοσίευσαν πρόσκληση ενδιαφέροντος σε διεθνές εργαστήριο για την ανάπτυξη σεναρίων τηλεοπτικών σειρών. Το καλύτερο έργο θα βραβευτεί με 10.000 ευρώ.

Όλοι οι ταλαντούχοι συγγραφείς καλούνται να υποβάλουν, ανεξάρτητα ή από κοινού με εταιρείες παραγωγής, τα πρωτότυπα και υψηλής ποιότητας σχέδιά τους για τηλεοπτικές σειρές μεγάλου μήκους που θα επηρεάσουν τον κόσμο της σύγχρονης αφήγησης. Οι εγγραφές για το εργαστήριο “Make the Scene!”, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Pula, θα είναι ανοιχτές έως τις 30 Απριλίου 2024.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν την πρότασή τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το έντυπο αίτησης που είναι διαθέσιμο στο site του Φεστιβάλ:

>>> APPLICATION FORM (HR)

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου, η κριτική επιτροπή προεπιλογής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Pula και της United Media θα επιλέξει τα έξι καλύτερα έργα που θα συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο όπου όλοι οι προσκεκλημένοι συγγραφείς, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων προσωπικοτήτων, θα αναπτύξουν περαιτέρω τα έργα τους σε δύο ενότητες και θα προετοιμαστούν για την παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πούλα. Η πρώτη ενότητα θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 15 και 16 Ιουλίου 2024, ενώ η δεύτερη ενότητα θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πούλα, από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου 2024.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς θα επιλέξει το καλύτερο από τα έξι έργα, στο οποίο θα απονεμηθεί βραβείο 10.000 ευρώ και την αποκλειστική ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω το έργο του σε συνεργασία με την United Media, την κορυφαία εταιρεία μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία δραστηριοποιείται σήμερα σε οκτώ χώρες και έχει ήδη 40 έργα στον κατάλογο παραγωγής της – σειρές που έχουν προσαρμοστεί και πωληθεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι τηλεοπτικές σειρές μεγάλου μήκους, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, τον αριθμό των επεισοδίων και το είδος τους, μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Τα έργα πρέπει να είναι γραμμένα στα αγγλικά και δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αιτήσεων ανά υποψήφιο. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι τα έργα που έχουν υποβληθεί σε προηγούμενες προκηρύξεις, δημόσιες προσκλήσεις και παρόμοια δεν έχουν λάβει οικονομική υποστήριξη ή βραβείο οποιουδήποτε είδους. Μπορούν να υποβάλουν αίτηση έργα από την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο, την Αλβανία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Αυστρία.

Οι αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα ή της ομάδας του συγγραφέα, logline, σύνοψη της σειράς, σύνοψη του πιλοτικού επεισοδίου, χαρακτηρισμός των κύριων πρωταγωνιστών, επεξεργασία της σεζόν και δύο σκηνές γραμμένες σε μορφή σεναρίου. Η επιτροπή επιλογής του έργου θα λαμβάνει αιτήσεις με κωδικό, δηλαδή χωρίς πληροφορίες για τον αιτούντα.

H 71η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Pula θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι από τις 11 έως τις 18 Ιουλίου. Στη μαγευτική Arena, στο πολυτελές Istrian National Theater και στον κινηματογράφο Valli θα προβληθούν οι καλύτερες κροατικές ταινίες, συμπαραγωγές, το ελκυστικό διεθνές πρόγραμμα “Greater Adria”, το ρεπερτόριο του οποίου βασίζεται σε ευρωπαϊκές και ανεξάρτητες ταινίες, καθώς και το απολαυστικό για το ευρύ κοινό – “PoPular Programmme”, το οποίο θα φέρει στην Arena παγκόσμιες επιτυχίες με ισχυρή υπογραφή του δημιουργού. Η συνεργασία μεταξύ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Pula και της United Media και το λανσάρισμα του workshop για τις τηλεοπτικές σειρές “Make the Scene!” αποτελούν πολύτιμη συμβολή στην ανάπτυξη του βιομηχανικού προγράμματος του φεστιβάλ PulaPRO προς τη διεθνή σκηνή.

Keywords
Τυχαία Θέματα