H Vodafone γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις

H Vodafone, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και στο γενικότερο πλαίσιο των προγραμμάτων της για την προστασία του Περιβάλλοντος, διοργάνωσε δύο δράσεις εθελοντισμού για τους εργαζομένους της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο τον καθαρισμό παραλιών στις δύο πόλεις. 

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον οργανισμό iSea

διοργάνωσε ημέρα εθελοντικής εργασίας για τον καθαρισμό της παραλίας της Περαίας στη Θεσσαλονίκη.  Παράλληλα, σε συνεργασία με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, διοργανώθηκε ημέρα εθελοντισμού και στην Αθήνα για τον καθαρισμό της παραλίας Λεγραινών Αττικής. Στις παραπάνω δράσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι οι οποίοι συνέλεξαν συνολικά 98 σακούλες αποβλήτων. 

Για τη Vodafone, το περιβάλλον αποτελεί στρατηγικό πυλώνα του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας, αναγνωρίζοντας ότι κάθε της ενέργεια έχει άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο σε αυτό. H εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώνει κάθε χρόνο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της – από τον σχεδιασμό και την παραγωγή των προϊόντων και υπηρεσιών που προωθεί στην αγορά, μέχρι την χρήση και την απόρριψη από τους πελάτες της, με βασικό στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Παράλληλα, η Vodafone υλοποιεί από το 2003 Πρόγραμμα Aνακύκλωσης Συσκευών, Κινητών τηλεφώνων & Αξεσουάρ, στα κτίρια, τα καταστήματα, σε εταιρικούς πελάτες και σε όλα τα Συστήματα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Το οικονομικό όφελος που αποκομίζει, το διαθέτει στο Δίκτυο Μεσόγειος SOS, ανταποδίδοντας το καλό στο περιβάλλον για τον καθαρισμό ακτών με παράλληλη δράση εθελοντισμού των εργαζομένων αποδεικνύοντας ότι οι αρχές της κυκλικής οικονομίας μπορούν να γίνουν πράξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα