H SeedBlink συμμετείχε δυναμικά στο EBAN Annual Congress 2023

H SeedBlink, η επενδυτική πλατφόρμα που υποστηρίζει ευρωπαϊκές startups, έδωσε δυναμικό “παρών” στο ετήσιο συνέδριο του European Business Angel Network (EBAN), που διεξήχθη στις 24 με 26 Μαΐου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

και πιο συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Πλατάνας, Country Director της SeedBlink σε Ελλάδα και Κύπρο, ένα στέλεχος με πολύχρονη εμπειρία στους κλάδους της Ναυτιλίας, των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, των Startups και του Fundraising, συντόνισε με μεγάλη επιτυχία το πάνελ «Angel Investing alongside VC’s in CEE and SEE – A symbiotic investment formula or a necessity of troubled times?». 

Στο πάνελ συμμετείχαν καταξιωμένα στελέχη εταιρειών από την Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη, όπως ο κ. Δημήτρης Καλαβρός – Γούσιος, Co-founder & GP της Velocity VC, ο κ. Γιώργος Καραντώνης, Partner της Metavallon VC, ο κ. Δημήτριος Μαρούλης, Partner & Co-founder της Genesis Ventures, ο κ. Keo Sar, Executive Director της August Hill και ο κ. Andrei Dudoiu, Managing Partner & President BoD της SeedBlink. Ο κ. Πλατάνας έθεσε καίρια ερωτήματα στους συμμετέχοντες αναφορικά με τη χρηματοδότηση των startups, την προσέλκυση angel investors, τα εχέγγυα για έναν επιτυχημένο γύρο χρηματοδότησης, την εύρεση επενδυτών από το εξωτερικό κ.α. 

«H SeedBlink επιδιώκει να αυξήσει την φυσική τοπική της παρουσία σε αγορές όπου δραστηριοποιείται για να αναπτύξει στενότερη επαφή με τις τοπικές επενδυτικές κοινότητες και να αναδείξει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην μετεξέλιξη των απλών επενδυτών σε business angels, μέσω της μετάδοσης πληροφοριών και γνώσεων. Η προβολή επιτυχημένων case studies και success stories μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα προς τους νέους επιχειρηματίες, προτρέποντάς τους να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των startups», δήλωσε ο κ. Andrei Dudoiu, Managing Partner & President BoD της SeedBlink.

Οι συμμετέχοντες στο session μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στον τρόπο με τον οποίο η SeedBlink συμβάλλει στην ενότητα και τον εκδημοκρατισμό των επενδύσεων σε startup, την αναγκαιότητα συστηματικής προσπάθειας μέσω regional events για την προσέλκυση διεθνών κεφαλαίων, το αυξημένο ενδιαφέρον των νέων επαγγελματιών στην Ελλάδα για τη δημιουργία της δικής τους startup και το παράδειγμα της Σερβίας, όπου υλοποιούνται κρατικά προγράμματα κινήτρων, με στόχο να δοθεί ώθηση στη νεανική επιχειρηματικότητα μέσω και της δημιουργίας startups.

Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες στο πάνελ εξέφρασαν τις απόψεις τους και για το κρίσιμο ζήτημα της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ angel investors και VCs και κατά πόσο αυτό συνιστά μία τάση που έχει τις προοπτικές να διατηρηθεί και να εδραιωθεί ή προβλέπεται να αλλάξει στο μέλλον. «Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι όταν τέτοιες συνεργασίες έχουν χαρακτήρα win-win, παράγουν προστιθέμενη αξία και προσφέρουν αμοιβαία οφέλη, οπότε διαρκούν στον χρόνο», απάντησε ο κ. Andrei Dudoiu, Managing Partner & President BoD της SeedBlink

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το EBAN και το Enterprise Greece, σε συνεργασία με το Hellenic Business Angels Network (HeBAN) και με την υποστήριξη της έκθεσης τεχνολογίας BEYOND. Όπως συμβαίνει πάντα σε αντίστοιχες διοργανώσεις συγκέντρωσε εκατοντάδες επενδυτές πρώιμου σταδίου (early stage investors) από όλον τον κόσμο. 

Keywords
Τυχαία Θέματα