H Canon γιορτάζει την 15η συνεχόμενη πρωτιά της

Η Canon ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς της εταιρείας (ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR και μηχανές μικρού μεγέθους χωρίς καθρέπτη “compact system cameras”) συνεχίζουν να διατηρούν την πρώτη θέση στα μερίδια της παγκόσμιας αγοράς για 15 συνεχόμενα έτη1, από το 2003 έως το 2017.

Η Canon

αναπτύσσει τα βασικά υποσυστήματα που περιλαμβάνονται στις φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς – τους αισθητήρες εικόνας CMOS, τους επεξεργαστές εικόνας και τους εναλλάξιμους φακούς – στην επιδίωξη της «ταχύτητας, άνεσης και υψηλής ποιότητας εικόνας, της βασικής ιδέας της σειράς EOS». Η εταιρεία, μέσω της εκτεταμένης σειράς φωτογραφικών μηχανών, που καλύπτουν όλα τα επίπεδα της φωτογραφίας, ανταποκρίνεται έμπρακτα στις ανάγκες ενός μεγάλου πλήθους χρηστών- που αποτελείται από αρχάριους έως επαγγελματίες, διαθέτοντας συνολικά2 93 εναλλάξιμους φακούς της σειράς EF.

Το 2003, τη χρονιά που οι ψηφιακές μηχανές τύπου SLR έκαναν την εμφάνισή τους, η Canon παρουσίασε την πρωτοποριακή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή EOS 300D. Αυτή η πρωτοποριακή μηχανή, με την ανταγωνιστική τιμή ξεχώρισε για τον συμπαγή και ελαφρύ σχεδιασμό της, κατέλαβε το κορυφαίο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς της εποχής της, και προετοίμασε το έδαφος για την ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς των DSLR. Από τότε, η Canon συνέχισε να παράγει μια σειρά πρωτοποριακών προϊόντων, όπως τα επαγγελματικά μοντέλα της σειράς EOS-1D και της σειράς EOS 5D, που προετοίμασαν το δρόμο για την καταγραφή βίντεο με ψηφιακές SLR. Η εταιρεία ενίσχυσε περαιτέρω τη σειρά EOS, συνεχίζοντας να εισάγει στην αγορά νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αξεσουάρ, των εναλλάξιμων φακών και της σειράς φωτογραφικών μηχανών μικρού μεγέθους χωρίς καθρέπτη (compact system cameras) EOS M. Κατά τη διάρκεια του 2017, η Canon παρουσίασε την EOS 6D Mark II, ενισχύοντας περαιτέρω την εντυπωσιακή σειρά φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς3, που υποστήριξαν το επίτευγμα της να αναρριχηθεί στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς για 15η συνεχή χρονιά.

Η Canon θα συνεχίσει να βελτιώνει τις διάφορες τεχνολογίες απεικόνισης, οι οποίες βασίζονται στα θεμέλια της οπτικής της τεχνολογίας, συνδυάζοντας τις δυνατότητες στατικής εικόνας, βίντεο και δικτύωσης, με στόχο να επεκτείνει και να δημιουργήσει ένα ακόμη ισχυρότερο σύστημα EOS που ανταποκρίνεται στις ανάγκες ολοένα και πιο διαφορετικών χρηστών, για την προώθηση της εξάπλωσης της κουλτούρας της φωτογραφίας και του βίντεο. Επιπλέον, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας απεικόνισης, η Canon ανοίγει νέους εκφραστικούς δρόμους, εκεί όπου η υφή, η τρισδιάστατη αναπαράσταση και η αίσθηση του ρεαλισμού, μπορούν να αναπαραχθούν τόσο στις στατικές εικόνες, όσο και στο βίντεο, για να υποστηρίξουν ελκυστικές εμπειρίες απεικόνισης.

1 Βασίζεται σε έρευνα της Canon

2 Περιλαμβάνει δύο προσαρμογείς επέκτασης φακών EF και 14 φακούς EF Cinema (28 Μαρτίου 2018).

3 Συνολικά 6 ψηφιακές φωτογραφικές με εναλλάξιμους φακούς κυκλοφόρησαν στην περιοχή EMEA το 2017: EOS 77D, EOS 800D, EOS M6, EOS 200D, EOS 6D Mark II και EOS M100.

Keywords
Τυχαία Θέματα