Σε «χορό» απολύσεων επιδίδονται οι εταιρείες τεχνολογίας

Το Spotify αποτελεί την πλέον πρόσφατη εταιρεία τεχνολογίας, η οποία επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού, μετά τη δημόσια παραδοχή του CEO και Co-founder, Daniel Ek, ότι η εταιρεία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα.

Οι 600 θέσεις που θα περικοπούν, αντιστοιχούν σε περίπου 6% του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, η εταιρεία

είναι υπεύθυνη για την προσπάθειά της να αναπτυχθεί υπερβολικά γρήγορα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πρόσθεσε ότι το Spotify υπήρξε υπέρ-αισιόδοξο στις επενδύσεις του, πριν ακόμη σημειωθεί αύξηση στα έσοδα. «Όπως πολλοί άλλοι ηγέτες, ήλπιζα να διατηρήσω τους ισχυρούς “ούριους ανέμους” εξαιτίας της πανδημίας και πίστευα ότι η ευρεία παγκόσμια δραστηριοποίησή μας και ο χαμηλότερος κίνδυνος από τον αντίκτυπο της επιβράδυνσης της διαφήμισης θα μας προστάτευε», εξήγησε.

Στο πλαίσιο αυτό, η Dawn Ostroff, Chief Content & Advertising Business Officer, υπεύθυνη για την υπογραφή αποκλειστικού περιεχομένου podcast με τους Obama, την Kim Kardashian και τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, Harry και Meghan Markle, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία.

(Πηγή: marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα