«Ugly» αισθητική στην Black Friday καμπάνια της MediaMarkt

Στον «αέρα» βρίσκεται η 360 καμπάνια των BBDO και MediaMarkt για τη Black Friday. Μιλώντας στο DF o Creative Director της καμπάνιας, Αχιλλέας Παπαδόπουλος, ανέφερε: «Η επικοινωνία του Black Friday διαρκεί μόνο λίγες ημέρες και χρειάζεσαι μία ιδέα που θα καταφέρει να τραβήξει την προσοχή άμεσα, αφού δεν έχεις τον

χρόνο να χτίσεις κάποιο concept. Σκεφτήκαμε ότι από τη στιγμή που το χαρακτηριστικό της καμπάνιας είναι να διαφημίζουμε πόσο φτηνά είναι τα πάντα, ένας ενδιαφέρον τρόπος θα ήταν να κάνουμε και τις διαφημίσεις μας εξίσου φτηνές».

Ο ίδιος επεσήμανε την επιλογή να υιοθετήσουν μια αισθητική που διαφέρει από την πεπατημένη: «Δεδομένου ότι σήμερα όλοι προσπαθούμε να κάνουμε “όμορφες” διαφημίσεις για να χτίζουμε μία ωραία ταυτότητα για τα brands, το μάτι του θεατή έχει μάθει να αγνοεί μηχανικά τις διαφημίσεις με αποτέλεσμα, αρκετές, να περνούν απαρατήρητες.

Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία “ugly” επικοινωνία που θα δείχνει εντελώς ερασιτεχνική και κυρίως φτηνή, με σκοπό να τραβήξει την προσοχή του κοινού. Επενδύσαμε στον δρόμο της “ugly” αισθητικής ως μια ενδιαφέρουσα περιοχή που ο κόσμος έχει αγαπήσει μέσω του κόσμου των social αλλά και των video games». Η Bright Shoe ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας με σκηνοθέτη τον Μπάμπη Μακρίδη.



Keywords
Τυχαία Θέματα