Το μεγάλο deal με τα 28 ακίνητα του δημοσίου!

12:45 21/10/2013 - Πηγή: TVNea
Με ανακοίνωσή του, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην ανακήρυξη των πλειοδοτριών εταιρειών για την πώληση και επαναμίσθωση των 28 ακινήτων του Δημοσίου.

Τα ακίνητα περνούν στον έλεγχο της «Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ» και «Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συνολικό οικονομικό αντάλλαγμα για το Ελληνικό Δημόσιο, ανέρχεται σε 261,31 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές των τελευταίων ετών στην ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία αναμένεται να τονώσει τη ζήτηση, δεδομένης της καίριας
συμμετοχής ξένων κεφαλαίων.

Ειδικότερα για το χαρτοφυλάκιο Α, πλειοδότης με τίμημα 115,5 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Για το χαρτοφυλάκιο B, πλειοδότης με τίμημα 145,81 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία διαχειρίζεται ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη, συνολικής αξίας άνω του μισού δισ. ευρώ. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με βασικούς μέτοχους την Fairfax Financial Holdings Ltd, την Fidelity, την Eurobank και σημαντικό αριθμό ξένων θεσμικών επενδυτών.

Το έργο αφορά στην πώληση και λειτουργική μίσθωση των εν λόγω κτιρίων από το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα