ΣΟΚ: Κατά 96% θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα;

16:36 14/9/2011 - Πηγή: TVNea

Οι πιθανότητες της Ελλάδας να γλιτώσει την χρεοκοπία είναι λιγότερες από 5%,σύμφωνα με τα στοιχεία της CMA DataVision, που προσμετρά τις πιθανότητες στάσης πληρωμών με βάση τις τιμές ομολόγων και ασφαλίστρων κινδύνου.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα, έχει πιθανότητες
96% (95,85%) να
κηρύξει χρεοστάσιο,..
ένας συντελεστής αυξημένος σήμερα κατά 20% (21,43%) σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο σχετικός δείκτης δείχνει πιθανότητα χρεοκοπίας για την Ελλάδα σταθερά πάνω από το 80%. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο το ποσοστό εκτοξεύτηκε.
Με βάση τα στοιχεία της CMA, που αποτυπώνει και κατατάσσει τις πιο ευμετάβλητες εκδόσεις ομολόγων κρατών κι επιχειρήσεων του πλανήτη, με βάση τις ποσοστιαίες μεταβολές των 5ετών CDSs, δεύτερη στις πιθανότητες χρεοκοπίας παραμένει η Πορτογαλία, που εμφανίζει ποσοστό 64% (63,95%).

Στο θλιβερό Top10 των πιθανοτήτων χρεοκοπίας, κυριαρχούν πλέον ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες ούτε κατά διάνοια δεν θα θεωρείτο ότι κινδυνεύουν πριν μερικούς μήνες, πέρα από τα ελληνικά ομόλογα που έχουν εισέλθει εδώ και αρκετό καιρό σε επίπεδα "κόκκινου συναγερμού".


skeftomasteellhnika
Keywords
Τυχαία Θέματα