Ο Ατζούν Ιλιτζαλί αποκαλύπτεται: «Είχα ραντεβού με όλα τα κανάλια,δώσαμε τα χέρια με το STAR...»

18:02 11/1/2018 - Πηγή: TVNea

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τα επιτυχημένα κόνσεπτ του ΣΚΑΪ.
Survivor, The Voice, My Style Rocks ,Ελλάδα έχεις ταλέντο ,έχουν τη σφραγίδα του.Ο παραγωγός μιλά για όλα στο ''Πρώτο Θέμα''.

Και κάπου εδώ αρχίζει η ιστορία σου με την Ελλάδα;

«Α όχι, εδώ κάνεις λάθος. Αυτή είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα. Μη σου πω ότι σε αυτήν οφείλω
μέρος της επιτυχίας μου. Γιατί παρατήρησα ότι τότε παιζόταν στην Ελλάδα το ''Deal or not deal'', και σκέφτηκα: αφού είναι πετυχημένο εκεί θα μπορέσει να πετύχει κι εδώ. Επειδή είμαστε τόσο μα τόσο όμοιοι. Μπορεί η Τουρκία να μην είναι όσο ομοιόμορφη είναι η Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον η δυτική πλευρά της , η Σμύρνη, το Μπόντρουμ, πραγματικά μοιάζουν».

Το κατάλαβες αυτό επισκεπτόμενος την Ελλάδα ως τουρίστας;

«Όχι, όχι. Θα σου πω κάτι που δεν το ξέρει πολύς κόσμος. Το ταξίδι του μέλιτος με την πρώτη μου σύζυγο το έκανα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα στα νότια. Μείναμε πολύ καιρό σε ένα φιλικό σπίτι. Οι τότε πεθεροί μου είχαν Έλληνες συνεταίρους, οπότε τους επισκεπτόμασταν συχνά. Ερχόμουν συχνά λόγω αυτής της σχέσης. Ερχόμουν και για να δω ποδόσφαιρο».

Αλήθεια είσαι φανατικός οπαδός;

«Ε, όχι και φανατικός. Σίγουρα, όμως, το αγαπάω πάρα πολύ το άθλημα» .

Ποια είναι η ομάδα σου;

«Η Φενέρμπαχτσε».

Έχεις προτίμηση σε ελληνική ομάδα;

«Όλοι μου οι φίλοι είναι Παναθηναϊκοί, οπότε κι εγώ τον υποστηρίζω».

Μάλλον δεν είχες άλλη επιλογή!

«Όχι, δεν είναι μόνο αυτό. Έχω μια τάση στη ζωή μου να μην είμαι ποτέ με τον πρώτο, τον καλύτερο. Δεν ξέρω, είναι άποψη ζωής: ποτέ με τον απόλυτο νικητή, πάντα με τον δεύτερο» .

Έπαιξε αυτό ρόλο στην απόφασή σου να επενδύσεις σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από την κρίση και σε ένα τηλεοπτικό concept που στο παρελθόν δεν είχε διαπρέψει;

«Ο λόγος που αποφάσισα να επενδύσω στην Ελλάδα είναι γιατί χρειάζομαι πάντα καινούργιους στόχους. Στην Τουρκία κατακτήσαμε αυτό που θέλαμε. Τώρα θέλω να επεκταθώ έξω από τη χώρα. Και πάλι δεν κοίταξα το μπάτζετ ή το κέρδος, αλλά την επιτυχία. Στην Τουρκία θα βγάζαμε πολύ περισσότερα χρήματα. Λόγω πληθυσμού, το κοινό είναι πολύ μεγαλύτερο, άρα και το περιθώριο κέρδους. Η Ελλάδα, όμως, είναι η πόρτα στην Ευρώπη. Από τη μία είστε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά από την άλλη διατηρείτε και κάτι ανατολίτικο, κάτι κοντά σ’ εμάς. Επίσης, μην ξεχνάς ότι όταν μια χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση ο πολίτης καταναλώνει όλο και περισσότερη ψυχαγωγία στο σπίτι».

Πώς προέκυψε ο ΣΚΑΪ;

«Πιστεύω στη μοίρα και η συνάντησή μου με τον Γιάννη Αλαφούζο ήταν καρμική. Είχα ραντεβού με όλα τα κανάλια. Είχαμε πολύ παραγωγικές κουβέντες με όλους τους καναλάρχες και τελικά δώσαμε τα χέρια με το STAR. Έλα, όμως, που δεν πήραν την άδεια… Τότε γνώρισα τον Αλαφούζο και την ομάδα του. Ο τρόπος που με προσέγγισε άλλαξε άρδην τα σχέδιά μου. Βλέπεις, σε όλη μου την καριέρα πιστεύω στις προσωπικές σχέσεις. Αυτές την καθορίζουν. Όλα πάνω του με κέρδισαν και πλέον είμαστε φίλοι».

Άρα είχατε καλή χημεία...

«Ναι. Επί πλέον είναι πολύ χαμηλών τόνων. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι όταν δεν ξέρει κάτι το παραδέχεται και το αφήνει σε αυτούς που ξέρουν. Μας άφησε τον δημιουργικό έλεγχο και όταν είδε τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιημένος. Μας άφησε απόλυτα ελεύθερους».http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα