Με το καλημέρα - Πρωινούλι - Namaste: Κάποιο λάκκο έχει η φάβα....

17:17 30/7/2016 - Πηγή: TVNea


Σάββατο σήμερα και η τηλεοπτική σεζόν και επισήμως πλέον τελειώνει αύριο με τα «Καλά Καθούμενα» και τα «Αποκαλυπτικά». Ενώ, λοιπόν, όλα τα υπόλοιπα κανάλια έληξαν πριν από περίπου 2 βδομάδες το βασικό τους πρόγραμμα, το Έψιλον συνέχισε τις καθημερινές του εκπομπές. Μιάς και οι 3 εκπομπές του Έψιλον τελείωσαν και από ό,τι φαίνεται δεν θα συνεχίσουν την επόμενη σεζόν, νομίζω ήρθε η ώρα για μία ανασκόπηση.

Ξεκινώντας από την πρωινή, εδώ και 2 σεζόν, Χριστίνα Λαμπίρη και το «Με το καλημέρα», έχω να της πω συγχαρητήρια για την απόφαση να μεταφερθεί στα γνωστά και αγαπημένα λημέρια
της μεσημεριανής ζώνης, που τόσο καλά ξέρει. Το πρωινό κακά τα ψέματα δεν της πάει. Και αυτό φάνηκε τόσο από τις –πολικές- τηλεθεάσεις, όσο και από τη γενικότερη ανταπόκριση των τηλεθεατών. Η ίδια βέβαια ως άψογη επαγγελματίας, μπόρεσε να το φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο, που της ανατέθηκε. Από εκεί και πέρα αυτό που φάνηκε να τη βοήθησε ήταν η ομάδα της, η οποία πραγματικά ήταν αρκετά δυναμική. Και οι 4 (Έλενα Πολυκάρπου, Κλεοπάτρα Πατλάκη, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης Κουνιάκης) είχαν έξυπνο και καυστικό σχόλιο. Δεν μάσησαν τα λόγια τους. Όμως, θεωρώ, ότι όλους τους αδίκησε η ώρα. Αν η ίδια ομάδα συνεχίσει τον Σεπτέμβρη το μεσημέρι, πιστεύω θα πάει πάρα πάρα πολύ καλά απέναντι από την Ελένη Μενεγάκη. Αυτό, που πρέπει να προσέξουν είναι να έχουν πρωτογενές και αποκλειστικό υλικό και όχι απλώς να αναπαραγάγουν άλλες εκπομπές και να σχολιάζουν επί αυτών. Η ικανή Χριστίνα Λαμπίρη θα τα βγάλει πέρα, αυτό είναι βέβαιο, γιατί πέρα από την πολύ καλή γνώση της τηλεόρασης είναι και «σκυλί» στη δουλειά της. Το έχει άλλωστε αποδείξει και με το "eXceL!ent" στον ΣΚΑΪ. Απλώς πρέπει να καταλάβει επιτέλους, ότι το lifestyle μεσημεριανό είναι αυτό που της πάει και να μην προσπαθεί να το αποτινάξει από πάνω της. Επιτυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις, γιατί αν την αλλάξεις θα σου δώσει ένα άνοστο φαγητό.

Η Λαμπίρη δίνει την σκυτάλη στο «Πρωινούλι». Πρωινούλι λοιπόν. Μία εκπομπή, η οποία στήθηκε σε χρόνο – ρεκόρ. Οι 2,5 μήνες στον αέρα νομίζω έδειξαν πόσο λανθασμένα τελικά διαμορφώθηκε όλη αυτή η εκπομπή. Και ξεκινάμε από το πάνελ. Ένα άνευρο, κατά την γνώμη μου, πάνελ, το όποιο σε καμία περίπτωση δεν είχε πυγμή και σιγουριά στα λεγόμενά του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πάρα πολλές φορές εκτέθηκαν, καθώς παρουσίασαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑρεπορτάζ, τα οποία ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα τις πιο πολλές φορές έπεσαν έξω. Ο μόνος, που πράγματι είχε κάτι να δώσει ήταν ο Γιώργος Μπέζας, μία τηλεοπτική παρουσία με χιούμορ, σαρκασμό, που δεν μασάει τα λόγια του. Όσον αφορά τους παρουσιαστές, η Όλγα Λαφαζάνη, ήταν για ακόμη μία φορά ήταν εξαιρετική. Ήταν ετοιμόλογη, με πυγμή, έτοιμη να διαχειριστεί οποιοδήποτε θέμα με αποτελεσματικότητα, αλλά και να μαζέψει τα σπασμένα του πάνελ. Η χημεία με τον συμπαρουσιαστή ανύπαρκτη. Ο Γιάννης Αιβάζης, όσο και αν προσπάθησε δεν κόλλησε με την υπόλοιπη ομάδα. Ο ίδιος έμενε αποστασιοποιημένος στο κομμάτι του κουτσομπολιού, αλλά είχε ενεργό και αποτελεσματικό ρόλο στις συνεντεύξεις. Καλή επιλογή για τηλεόραση ο Γιάννης, αλλά σίγουρα όχι για την συγκεκριμένη εκπομπή.

Ακολουθεί το «Namaste». Η εκπομπή στην οποία η Ναταλία Γερμανού δοκιμάστηκε στο μεσημεριανό. Και όχι μάλιστα σε οποιοδήποτε μεσημεριανό, αλλά στο καθημερινό μεσημεριανό. Και ενώ οι προσδοκίες ήταν ψηλές, δυστυχώς διαψεύστηκαν. Το πάνελ ακόμη και τις δύο τελευταίες βδομάδες, που πήρε μόνο του την εκπομπή, δεν έδεσε καθόλου. Τα μέλη του τώρα Νίκος Γκάνος, Έλενα Ασημακοπούλου, Χριστίνα Μουστάκα θεωρώ, ότι ήταν άνευρα, χωρίς ουσιαστική συμμετοχή. Είτε υπήρχαν είτε όχι ήταν το ίδιο και το αυτό. Πολλές φορές δεν μπορούσαν καν να πάρουν θέση πάνω σε κάποιο ζήτημα. Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης. Ο ίδιος έδειξε και με το παραπάνω, ότι θα έχει μέλλον στην τηλεόραση. Ατακαδόρος, έξυπνος, διαβασμένος εξέφραζε χωρίς φόβο την γνώμη του, όποια και αν ήταν αυτή σε όλα όλα τα θέματα της εκπομπής. Από το πιο lifestyle μέχρι και το πιο κοινωνικό, πολιτικό θέμα. Εξαιρετικός ήταν επίσης και ο Κωνσταντίνος Ντάφλος, ο οποίος έδινε μια πολύ καλή νότα στην εκπομπή από το link του. Αδικήθηκε, που δεν ήταν στο κύριο πάνελ της εκπομπής. Ο Βασίλης Δρυμούσης ετοιμοπόλεμος παντα, μπόρεσε να σώσει την εκπομπή από το ανιαρό πάνελ και να δώσει μία δημοσιογραφική νότα, η οποία έλειπε από αυτήν. Τέλος, η Ναταλία Γερμανού ήταν πιο κουρασμένη από ποτέ. Εξαρχής, φαινόταν, ότι ήταν έξω από τα νερά της. Ποτέ δεν πίστεψε στην εκπομπή της. Ήξερε, ότι είχε απέναντι την Ελένη και επαναπαύθηκε. Δεν ήταν η Ναταλία, που όλοι ξέρουμε και όλοι αγαπάμε. Και επειδή οι λάθος επιλογές δίνουν και παίρνουν τα τελευταία 3 χρόνια πρέπει να επαναπροσδιορίσει λίγο τις επιλογές και τους στόχους της. Δεν γίνεται μία παρουσιάστρια με τόση εμπειρία να μην έχει το δικαίωμα της επιλογής και να κάνει πάντα, ότι της λένε οι άλλοι. Όχι καθημερινό, όχι μεσημέρι…. Ναταλία κάνε κάτι, γιατί αδικείσαι!
Αισίως, λοιπόν έκλεισε η σεζόν για το Έψιλον, ένα κανάλι, το οποίο αν και στα γεννοφάσκια του μας απασχολεί και συνεχώς μας εκπλήσσει, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά. Αναφορικά με τις τρεις παραπάνω εκπομπές μάλλον μας εξέπληξε αρνητικά. Όμως με τις σωστές επιλογές στη σωστή ώρα, το αποτέλεσμα θα γίνει πολύ πολύ καλύτερο.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα