Ισχυρός ΣΕΙΣΜΟΣ στη Φθιώτιδα 4.8 ρίχτερ:Ταρακουνήθηκε η Αθήνα.

19:36 16/9/2013 - Πηγή: TVNea
Μεγάλη και παρατεταμένη διάρκεια το κύριο χαρακτηριστικό της δόνησης - Είχε προηγηθεί άλλος σεισμός περίπου 20 λεπτά νωρίτερα μεγέθους 4,5 R σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ΙνστιτούτοΠερίπου στις έξι το απόγευμα της Δευτέρας ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Αθήνα. Το μέγεθος του σεισμού, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο της Αθήνας
αλλά και το 1σεισμολογικό εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ήταν 4,8 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Η δόνηση σημειώθηκε στις 18:02.

Είκοσι λεπτά νωρίτερα είχε σημειωθεί ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση αυτή σημειώθηκε στις 17:42 και εντοπίζεται στην περιοχή οκτώ χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ελάτειαςστη Φθιώτιδα.

Και οι δύο σεισμοί, που χαρακτηρίζονται επιφανειακοί, είχαν επίκεντρο την ίδια περιοχή με απόσταση 120χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Αυγούστου είχε σημειωθεί από τον ίδιο εστιακό χώρο ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα