Η ΕΡΤ τιμά την μνήμη της Ρένας Βλαχοπούλου!

12:48 29/7/2018 - Πηγή: TVNea

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της αξέχαστης ηθοποιού Ρένας Βλαχοπούλου, που «έφυγε» από τη ζωή στις 29 Ιουλίου 2004, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα www.ert.gr ένα απόσπασμα από την εκπομπή «Ρεπόρτερς», με τον Χρήστο Οικονόμου και τον Νάσο Αθανασίου, που προβλήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1976.

Στο συγκεκριμένο
απόσπασμα, ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Δημήτρης Λιμπερόπουλος συνομιλεί με τον Αλέκο Σακελλάριο, τη Ρένα Βλαχοπούλου και τον Γιάννη Μιχαλόπουλο, με αφορμή τα γυρίσματα του σίριαλ «Μια Αθηναία στην Αθήνα», που θα ξεκινούσε να προβάλλεται από την ΕΡΤ στις 17/1/1976.

Η Ρένα Βλαχοπούλου, που κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μιλάει για τη συμμετοχή της στη σειρά και για τους λόγους που δέχτηκε να παίξει για πρώτη φορά στην τηλεόραση, ύστερα από πρόταση του Αλέκου Σακελλάριου. Μέχρι τότε είχαν συνεργαστεί στο θέατρο και τον κινηματογράφο.Ο Αλέκος Σακελλάριος, που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, μιλά για την υπόθεση της σειράς και τους συντελεστές της. Επρόκειτο για εύθυμη σειρά, η οποία ολοκληρώθηκε σε 25 αυτοτελή επεισόδια, στην οποία η Ρένα Βλαχοπούλου υποδυόταν μια εύθυμη και χαριτωμένη ζωντοχήρα που ζούσε με το σκυλάκι της και την οποία πλαισίωναν, εκτός από τον Γιάννη Μιχαλόπουλο κι άλλοι γνωστοί ηθοποιοί ανάμεσά τους η Ευαγγελία Σαμιωτάκη, η Έλντα Αθανασάκη και ο Βαγγέλης Πρωτόπαππας. Σε ορισμένα επεισόδια είχαν συνεργαστεί, επίσης, οι συγγραφείς: Πολύβιος Βασιλειάδης, Ναπολέων Ελευθερίου, Λάκης Μιχαηλίδης, Κώστας Παπαπέτρος, Στέφανος Σακελλάρης, Δημήτρης Κωνσταντάρας και Διονύσης Τζεφρώνης.
Καθώς δεν έχει διασωθεί κανένα επεισόδιο της σειράς «Μια Αθηναία στην Αθήνα», σχετικές πληροφορίες καταγράφονται μόνο στα τεύχη του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» του 1976, δείγμα των οποίων συμπεριλαμβάνεται στο αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ, όπως και ένα ηχητικό απόσπασμα από τη ραδιοφωνική μεταφορά του μυθιστορήματος «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κ. Ταχτσή, που μεταδόθηκε σε 78 συνέχειες από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ το 1979. Η διασκευή και η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Παυριανού, ενώ το ρόλο της Νίνας ερμήνευσε η Ρένα Βλαχοπούλου και της Εκάβης η Σμάρω Στεφανίδου.

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα