ΕΡΤ: Ετοιμάζει σειρά με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο - Όλες οι πληροφορίες!

12:06 4/9/2018 - Πηγή: TVNea

Η ΕΡΤ φέτος ετοιμάζεται να μπει στη μάχη της τηλεθέασης και πρόκειται να εντάξει και τρίτη σειρά στο πρόγραμμα της.

Πρόκειται για το «Το πέταγμα του κύκνου», με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο, που θα μονταριστεί εκ νέου για την τηλεόραση!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο σκηνοθέτης της ταινίας του 2010, που κέρδισε κριτικούς και κοινό, Νίκος Τζίμας, πάντα ήθελε η ταινία
του να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, αλλά δεν το είχε καταφέρει μέχρι σήμερα. Φέτος, λοιπόν, η δημόσια τηλεόραση του έδωσε το πράσινο φως!

Τα αμέτρητα φιλμ που είχε χρησιμοποιήσει στην ταινία και κόπηκαν στο μοντάζ -γιατί, όπως είναι φυσικό, ο χρόνος πιέζει σε μια ταινία- τώρα φάνηκαν χρήσιμα γι' αυτό το τηλεοπτικό εγχείρημα που γίνεται σε παραγωγή του Παναγιώτη Κακαβιά. Αυτή την περίοδο οι δυο τους μετρούν ώρες στο μοντάζ, προκειμένου να ετοιμάσουν τα πέντε επεισόδια που τους έχουν ζητηθεί από την ΕΡΤ.

Ο Νίκος Τζίμας, δημιουργός με μεγάλη ιστορία στον κινηματογράφο («Ο Αστραπόγιαννος», «Τα χρόνια της θύελλας», «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο») υπογράφει τη σκηνοθεσία της σειράς, αλλά και το σενάριο. Στο πλευρό του έχει ως συμβούλους σεναρίου τον Ανδρέα Φραγκιά, τον Θανάση Βαλτινό, συνεργάτες σεναρίου τον Μπάμπη Τσικλιρόπουλο, τον Γιάννη Ξανθούλη, τον Θάνο Ξηρό και τον Chris Fallon.

Στη σειρά θα δούμε Έλληνες και ξένους, ηθοποιούς, μεταξύ άλλων τους James D’Arcy, Alicia Witt, Colm Meany, Linda Gray, Larry Hagman, Tom Frederic, Georgina Rylance, Γιάννη Βούρο, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Θανάση Βέγγο, Άγγελο Αντωνόπουλο, Πέτρο Φυσσούν, Βασίλη Μαυρομάτη και Αλέξανδρο Λογοθέτη.

Η υπόθεση:
Ο ήρωας της ιστορίας είναι ο Αλέξης, ο οποίος στην πορεία της ζωής του συμβιβάστηκε και έχασε τον προσανατολισμό του. Ως φοιτητής, ο Αλέξης υπήρξε επαναστάτης, παθιασμένος με τη ζωή, τη φύση, τον έρωτα, την ομορφιά. Οσο περνούσαν τα χρόνια, όμως, κατέληξε να γίνει ακόμη ένα golden boy σε μια πολυεθνική εταιρία, ένα γρανάζι στον μηχανισμό που πολεμούσε στο παρελθόν. Στον ίλιγγο της επιτυχίας, λοιπόν, αφήνει πίσω αξίες, φίλους, οικογένεια, τον έρωτα της ζωής του... Η ζωή του παίρνει τραγική τροπή, όταν ή απληστία της εταιρίας στην οποία εργάζεται γίνεται η αιτία για μια μεγάλη οικολογική καταστροφή με πολλά ανθρώπινα θύματα. Ο Αλέξης συνταράζεται, επαναστατεί, έρχεται αντιμέτωπος με τα «μεγαθήρια». Η σύγκρουση θα είναι αδυσώπητη. Θέλει να ξαναβρεί όλα όσα έχασε. Τη ζωή του...

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα