Χείμαρρος ο Νίκος Κοκλώνης: «Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έμοιαζαν να μιλούν χωρίς συναίσθηση της κατάστασης»

09:40 1/8/2018 - Πηγή: TVNea
Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Νίκος Κοκλώνης, σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. Ο mr. Travel μπορεί να μην πήρε θέση για όσα βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, όμως πριν λίγη ώρα έστειλε το δικό του μήνυμα.

Μέσα από ένα εκτενές κείμενο αναφέρθηκε στις χαμένες ζωές και την ανάληψη ευθυνών, που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει.

Αναλυτικά σημείωσε:

«Κι όμως έχουν περάσει 9 μέρες από εκείνο το απόγευμα της Δευτέρας που μέσα σε λιγότερο από μια ώρα η φωτιά σάρωσε
ζωές, οικογένειες, χαμόγελα, όνειρα, ελπίδες. Μέχρι και σήμερα τα επίσημα στοιχεία είναι συγκεχυμένα. Πόσοι νεκροί, πόσοι αγνοούμενοι, ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τα νούμερα (άνθρωποι που ήταν φίλοι, παιδιά, σύντροφοι, γονείς κάποιοι από εμάς) ποιος ήξερε τι, γιατί ο πρωθυπουργός και οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του έμοιαζαν να μιλούν για μια άλλη φωτιά, κάπου αλλού, χωρίς σωστή ενημέρωση και χωρίς συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης που το τελευταίο που απαιτούσε ήταν ένα «στημένο γύρισμα» για επικοινωνιακούς λόγους, τη στιγμή που οι πληροφορίες ήθελαν οι νεκροί να ξεπερνούν τους 20. Αριθμός που τελικά ξεπεράστηκε κατά πολύ, αφήνοντας «καμένη γη» όχι μόνο στο Μάτι, αλλά και στην ψυχή του Έλληνα που για μια ακόμα φορά συνειδητοποίησε πόσο αβοήθητος είναι και πόσο εύκολα μια εθνική τραγωδία, ένα εθνικό πένθος μπορεί να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά σε μια θλιβερή πολιτική σκακιέρα που όποιος και να κάνει ματ, όλοι τελικά βγαίνουν χαμένοι. Χαμένοι από χέρι, γιατί η ουσία παραγκωνίζεται από ένα παιχνίδι εντυπώσεων και ένα φάντασμα «πολιτικής ευθύνης» να πλανάται πάνω από τις στάχτες, μια ευθύνη που κανένας δεν αναλαμβάνει –μάλλον γιατί κανένας δεν έχει κατανοήσει πλήρως την έννοια «ευθύνη»…».

Δείτε την ανάρτησή του στο instagram.

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα