Αναμένεται κατακόρυφη πτώση των βάσεων

15:29 7/7/2016 - Πηγή: TVNea
Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι έχουν μπει οι απόφοιτοι των Λυκείων της χώρας, σε ότι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ειδικών μαθημάτων και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου του οποίου η προθεσμία λήγει την Παρασκευή, έχουν να περιμένουν τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
για να δουν, αν τελικά, κατάφεραν να εισαχθούν στη σχολή της αρεσκείας τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, αναμένεται αρκετά μεγάλη πτώση των βάσεων και μάλιστα σε σχολές που άλλες χρονιές παρουσίαζαν αρκετά υψηλή ζήτηση, όπως οι Πολυτεχνικές, οι Φυσικομαθηματικές, αλλά και αυτές της Πληροφορικής. Στις περιπτώσεις μάλιστα, των άλλοτε περιζήτητων Παιδαγωγικών τμημάτων, οι βάσεις αναμένεται να έχουν κατακόρυφη πτώση. Στις σχολές αυτές οι βάσεις μπορεί να αγγίξουν ακόμα και τα 9000 μόρια!
Από την άλλη μεριά, όλες οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση ενώ σε ότι αφορά ιατρικές, αναμένεται να αγγίξουν ή και ξεπεράσουν τα 19000 μόρια.
Αυτή η μεγάλη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι φέτος οι αριστούχοι, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι από λίγοι έως ελάχιστοι και στο ότι τα ποσοστά των μαθητών που συγκέντρωσαν από 0 έως 9000 μόρια είναι αρκετά υψηλά.

πηγή: ethnos.gr

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα