«Άλλο να μην ταιριάζεις στην δουλειά και άλλο το να συμπεριφέρεσαι με άσχημο τρόπο»

11:03 28/11/2020 - Πηγή: TVNea

Στον Γιώργο Κουτσουρλή και το Zinapost.gr παραχώρησε συνέντευξη ο γνωστός δημοσιογράφος, Τάσος Τεργιάκης. Μίλησε για το τέλος του " Ωρα για Μελέτη" ,για την Ελένη Μενεγάκη αλλα και αν του έχει γίνει πρόταση να παρουσιάσει δική του εκπομπή.

Η “Ώρα για Μελέτη” άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς στον Alpha. Άδοξα όμως αποχωρήσατε με την Ελεονώρα

από την εκπομπή. Ξαφνικά έγιναν όλα;

Η «Ώρα για Μελέτη» είχε όλα τα συστατικά για να πετύχει και προς το παρόν το κατάφερε αφού τον Σεπτέμβριο ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 12,2%, δηλαδή εντός στόχου κατά 1-2%. Η ευθύνη της διακοπής της εκπομπής δεν ήταν δική μας. Εγώ έμεινα στο πλευρό της Ελεονώρας μέχρι τέλους. Αποχώρησαν 5 δημοσιογράφοι, η αρχισυντάκτρια, παύθηκε η παρουσιάστρια και μετά έφυγα εγώ. Και εννοείται ότι για πολλές ημέρες το κενό των δημοσιογράφων δεν καλύφθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να στήνουμε την εκπομπή 2-3 άνθρωποι.

Είδες όντως λάθος συμπεριφορές του Νίκου Μάνεση προς την ομάδα της εκπομπής, όπως φημολογείται;

Δεν θα αναφερθώ ονομαστικά σε κανέναν, όμως οι αγκυλώσεις και οι προκαταλήψεις μερικών φάνηκαν από νωρίς. Δημιουργήθηκαν προβλήματα αρχικά με την άστοχη θεματολογία και μετά με συμπεριφορές που για κάποιους ήταν μη ανεκτές. Ο τηλεοπτικός-δημοσιογραφικός χώρος είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε. Εγώ προσωπικά έχω δείξει δείγματα γραφής εδώ και 25 χρόνια που είμαι στην δουλειά.

Κατά την διάρκεια όλων αυτών των καταστάσεων και των παρεξηγήσεων, η Ελεονώρα, προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία της στην εκπομπή. Θεωρείς ότι δυσκολευόταν ψυχολογικά;

Όχι μόνο η Ελεονώρα αλλά όλοι οι νέοι συντελεστές που πήγαμε για να στήσουμε ένα ελκυστικό προϊόν, δυσκολευτήκαμε ψυχολογικά και κάναμε και αρκετά μεγάλη υπομονή στηρίζοντας την Ελεονώρα αλλά κάποια στιγμή βλέπεις την κόκκινη γραμμή και σταματάς γιατί αν την ξεπεράσεις οι εξελίξεις γίνονται απρόβλεπτες.

Είναι δύσκολο να γίνεις μέλος της παρέας της Ελένης; Το κατάφερες; Πώς είναι ως “μαέστρος” στην εκπομπή;

Δεν ξέρω αν είναι εύκολο ή δύσκολο, γνωρίζω όμως ότι οι επαγγελματίες και εργατικοί άνθρωποι πάντα ανταμείβονται από την Ελένη Μενεγάκη. Εκείνη επέλεξε να μείνω 10 χρόνια στο πλευρό της χωρίς να δημιουργώ προβλήματα, κάνοντας απλά την δουλειά μου από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα καθημερινά. Δεν ήταν απλά ο μαέστρος στην εκπομπή, ήταν όλη η σκαλέτα από το πρώτο λεπτό υπό την επιμέλεια της, γνώριζε μέχρι την λήξη της πως θα πορευτεί και το κυριότερο ήξερε πιο καλά από τον καθένα τι θέλουν να δουν οι τηλεθεάτριες της.

Έχει αφήσει τηλεοπτικό κενό η Ελένη με την απουσία της φέτος;

Εννοείται ότι το κενό της Ελένης είναι τεράστιο. Δείτε την ζώνη από το πρωί μέχρι το απόγευμα με πάνω από 10 εκπομπές χωρίς καμία να ξεχωρίζει πραγματικά. Κάθε μέρα εναλλάσσονται στην κορυφή 3-4 εκπομπές με πρωτιές που κάνουν 13 και 14%. Το κοινό την ψάχνει ακόμη την Ελένη Μενεγάκη. Νομίζω ότι το τραγούδι του αείμνηστου Αντώνη Βαρδή ΄΄φεύγω΄΄ είναι εκείνο που ταιριάζει στην περίσταση.

Συζητάτε με την Ελένη για την τηλεοπτική σεζόν, όποτε επικοινωνείτε;

Μου έχει πει λίγα πράγματα για το τηλεοπτικό σκηνικό από όσα έχει δει φέτος αλλά είναι καταστάσεις και παρατηρήσεις που μένουν μεταξύ μας. Πάντως έχει πέσει σε όλα μέσα από όσα μού έχει κριτικάρει!!!

Ποιό είναι το μεγαλύτερο προτέρημα και ελλάτωμα της Ελένης;

Για μένα το μεγαλύτερο προτέρημα της είναι το αίσθημα του δικαίου που έχει και το έζησα από κοντά για 10 σεζόν. Η τελειομανία της είναι άραγε ελάττωμα;;; Ο Μολιέρος έλεγε προτιμώ ένα ελάττωμα που δεν ενοχλεί κανέναν από ένα ανυπόφορο προτέρημα.

Όταν επιστρέψει η Ελένη τηλεοπτικά θα είσαι δίπλα της; Έχετε συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό;

Όχι δεν έχω συζητήσει μαζί της κάτι τέτοιο.. Εγώ εύχομαι να επιστρέψει σύντομα στην τηλεόραση και αν κάνει την τιμή στους παλαιούς της συνεργάτες να τους προτείνει νέα δουλειά, φαντάζομαι ότι δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να αρνηθεί.

Είσαι υπομονετικός ή ανεκτικός με τις παρουσιάστριες που έχεις συνεργαστεί;

Στην επαγγελματική μου πορεία είμαι και υπομονετικός και ανεκτικός αρκεί να μην με προσβάλλει κανείς και να με σέβεται όπως σέβομαι και εγώ τους πάντες. Είναι άλλο το να μην ταιριάζεις στην δουλειά με τον συνάδελφο και άλλο το να συμπεριφέρεσαι με άσχημο τρόπο θεωρώντας υποδεέστερο τον διπλανό σου! Αυτό το έχω ζήσει δυο φορές αυτά τα 25 χρόνια, και τις δυο φορές έφυγα αλλάζοντας τηλεοπτικό σταθμό αφήνοντας έναν ικανοποιητικό μισθό!

Ποια είναι η επόμενη παρουσιάστρια που θα συνεργαστείς; Θα σε δούμε τηλεοπτικά σύντομα;

Πρόθεση μου είναι να επανέλθω σύντομα στην τηλεόραση. Εξετάζω διάφορες προτάσεις χωρίς να έχω καταλήξει ακόμη οπότε δεν μπορώ να απαντήσω με ποιόν ή ποια παρουσιάστρια θα συνεργαστώ.

Σου έχουν προτείνει να κάνεις δική σου εκπομπή;

Όχι δεν μου έχουν προτείνει να κάνω δική μου εκπομπή αν και κατά καιρούς γνωρίζω ότι κάποια στελέχη με είχαν στο μυαλό τους για εκπομπές με ιστορικά αφιερώματα και πιο ψαγμένα θέματα ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Πηγή: TVNEA.COM
Keywords
Τυχαία Θέματα