Mediatown: Πτώση ο ΣΚΑΪ, ALPHA στα ριάλιτι,κουρασμένη Μουρμούρα, ξαφνική λατρεία στον Μουτσινά, οι παρατηρήσεις της Καινούργιου, Rising Mega, βραδινή η Μπακοδήμου, οι «8 λέξεις» νιώθουν πετυχημένες

09:01 22/2/2020 - Πηγή: TVNea
Έχουμε καιρό να τα πούμε μέσα από το «Mediatown», αλλά τουλάχιστον όταν αυτή η στήλη κάνει την εμφάνισή της έχει πράγματα να πει...Φορέστε τις ζώνες σας και παμε!

-Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η ενημέρωση του ΣΚΑΙ το τελευταίο διάστημα. Το «Σήμερα», οι «Αταίριαστοι», ο Αυτιάς, τα «Ακραία Φαινόμενα» με τον Καμπουράκη και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σημειώνουν απογοητευτικές τηλεθεάσεις.

Νούμερα που το συγκεκριμένο
κανάλι δεν είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, καθώς η αντιπολιτευτική ενημέρωση προς την κυβέρνηση του Σύριζα απέδιδε καρπούς. Tώρα φαίνεται πως δεν έχει και πολύ ενδιαφέρον να «γλείφεις» την εξουσία και να «κράζεις» την αντιπολίτευση.

-«Ο ΑLPHA δεν είναι παιδί ενός κατώτερου θεού!». Αυτό φαίνεται να υποστηρίζουν στελέχη, παρουσιαστές και δημοσιογράφοι του σταθμού, βλέποντας την άνιση στήριξη της ιδιοκτησίας στο κανάλι έναντι του STAR.

Αυτό όμως θα αλλάξει από τη νέα σεζόν. Ήδη εξετάζονται δύο πολύ δυνατά ριάλιτι- φορμάτ για την prime time, που σύμφωνα με πληροφορίες θα καλύψουν συνολικά τουλάχιστον 10 ώρες στο πρόγραμμα.

Βέβαια, αυτή η εξέλιξη έχει επιφέρει μία σειρά από αντιδράσεις των στελεχών του STAR, θεωρώντας πως αυτό θα σπάσει το μονοπώλιο που έχουν φτιάξει με τα ριάλιτι τις τελευταίες δύο επιτυχημένες σεζόν.

Η μυθοπλασία φυσικά δεν θα «πεθάνει» στον ALPHA, αλλά θα περιοριστεί σημαντικά, στις μισές ώρες από τις φετινές.

-Σίγουρο πράσινο φως έχει το «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα». Φυσικά, δεν παραβλέπουν την πτώση που έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα. ΄Το 19% έχει περιοριστεί στο 12% ελέω «Master chef» (τελικά το μόνο σήριαλ που κρατιέται απέναντι από αυτόν τον τυφώνα είναι το «Πέτα τη Φριτέζα»).

Πάντως, μετά από καιρό επιχείρησα να δω τη «Μουρμούρα» και ειλικρινά απογοήτευτηκα από το πόσο πρόχειρα και ανέμπνευστα έχουν γίνει τα κείμενα. Σαν να γράφονται σε συνθήκες «fast food».

-H επιτυχία του Μουτσινά αποδεικνύει στο μεγαλείο το επίπλαστο που κυριαρχεί στη σοουμπίζ. Άνθρωποι που πριν δύο σεζόν θα τον απαξίωναν, τώρα κάνουν τα πάντα για να βγουν μία τηλεφωνική σύνδεση ή ένα πέρασμα 3 λεπτών στην εκπομπή του.

Γίνεται το «μέσο» για να διαφημίσει ο Ρέμος τη συναυλία του, ο Σεφερλής την ταινία του, η Σκορδά την εκπομπή της υπό το πρόσχημα του «θέλω να τα πω με τον φίλο μου, τον Νίκο». Marketing έξυπνο, καθώς τίποτα πιο συμφέρον από το να «πουλήσεις» αυτό που θες στην εκπομπή του 24% και που σαρώνει και στο youtube. Δεν είναι μόνο τα νούμερα, αλλά και η μαζική αποδοχή που έχει αυτή τη διετία ο Μουτσινάς που συμπαρασύρει σε κάποιο βαθμό και όσους δείχνουν ότι είναι στο πλευρό του.

Αλήθεια που ήταν όλοι όταν ο Νίκος έκανε τις αποτυχίες; Θα είναι εκεί όταν σε λίγο καιρό θα «ξεφουσκώσει» αυτό που κάνει; Διότι κάτι τόσο καθημερινά προσωποκεντρικό και θεατρικό δεν είναι για πολύ...

Εύχομαι ο Νίκος να καταλαβαίνει ότι όλα τα μεγάλα «αστέρια» δεν τον αγάπησαν ξαφνικά και να παίζει συνειδητά το παιχνιδάκι τους. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε η προσγείωση θα είναι απότομη και θα «πονέσει».

- Πάμε και σε ένα αποκλειστικό! To Mega καλοβλέπει το «Rising Star» που είχαμε δει στον ΑΝΤ1 το 2016 με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάγκα. Το γεγονός πως προ «Survivor» είχε σταθερά 38αρια και πως είναι από τα λίγα μουσικά φορμάτ που δεν έχουν «καεί», έχει αυξήσει τις πιθανότητες ώστε να το δούμε τη νέα σεζόν από το Μεγάλο Κανάλι.

-Παρατήρηση στον αέρα έκανε η Κατερίνα Καινούργιου στη Μέγκι Ντρίο, επειδή μίλησε με το που τελείωσε ένα video, χωρίς να περιμένει την οδηγία του floor manager.

Δύο πράγματα! Πρώτον, το να εκθέτεις δημόσια συνεργάτη σου μόνο επαγγελματικό δεν είναι. Πες ό,τι θες στο break. Ο τηλεθεατής δεν είναι υποχρεωμένος να γίνεται μάρτυρας τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων και κακού κλίματος. Δεύτερον, πόσο φάουλ είναι το να επιλέγεις για το πάνελ σου ένα πρόσωπο χωρίς κανένα σοβαρό κριτήριο παρά μόνο την πρόσκαιρη δημοφιλία και μετά να το «αδειάζεις»;

-Πάμε σε μία ακόμη πληροφορία! Το νέο ριάλιτι σχέσεων «Power couple» με τη Μαρία Μπακοδήμου δεν θα προβάλλεται στην απογευματινή ζώνη, αλλά στην prime time. Και, μάλιστα, μάθαμε πως θα κάνει την εμφάνισή του δύο φορές την εβδομάδα με δίωρα ή τρίωρα επεισόδια.

Κάπως σαν να γεμίζει με ριάλιτι η φαρέτρα των καναλιών την επόμενη σεζόν...

-Μπράβο στον ΣΚΑΙ που έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να συνεχίσει τις «8 λέξεις» που κάνουν 11%, πάνω κάτω στα νούμερα που σημειώνει το «Άν ήμουν πλούσιος» που είναι η μεγάλη αποτυχία του ΑΝΤ1.

Τουλάχιστον να μην το πιστέψουν και οι ίδιοι στο Φάληρο και κυρίως ο Ανδρέας Γεωργίου ότι κάνει επιτυχία...

Αυτά για σήμερα! Εμείς θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά, όποτε και αν είναι αυτή...http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα