12χρονη Ελληνίδα έγκυος...την προξένεψαν από το 10

07:01 8/12/2013 - Πηγή: TVNea
Είναι μόλις 12 ετών και σε λίγους μήνες θα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Η Ιωάννα δεν είναι μοναδική περίπτωση. Οι περισσότερες γυναίκες Ρομά συνηθίζουν να παντρεύονται μικρές, επειδή δεν τους επιτρέπονται οι προγαμιαίες σχέσεις. Όχι όμως μόνο για αυτό…
Όπως αποκαλύπτει ο πατέρας της, επειδή ήταν πολύ όμορφη και περιζήτητη, φοβόταν μην του την κλέψουν και αναγκάστηκε να την παντρέψει με τον ξάδερφο του.
Σήμερα είναι 12 ετών και ήδη τριών μηνών έγκυος. Σε λίγο καιρό θα παντρευτεί. Η πεθερά της αποκαλύπτει πώς την ήθελε χρόνια για νύφη της.
«Θέλω να μου κάνει πέντε παιδιά, αγόρια»,
λέει η πεθερά της και γελάει, ενώ δείχνει στην κάμερα το ματωμένο σεντόνι. «Είναι τιμή πρώτα για τον πατέρα της και μετά για τον πεθερό», συμπληρώνει.
Ο πατέρας της Ιωάννας πάντως με παράπονο λέει ότι είναι κατά των γάμων σε τόσο μικρή ηλικία, αλλά πρέπει να υπάρξει ένας νόμος για να προστατεύει τις ενήλικες γυναίκες.
Σαν την Ιωάννα είναι οι περισσότερες ανήλικες στους καταυλισμούς των Ρομά. Η Θωμαή παντρεύτηκε στα 12 και σήμερα στα 13 της περιμένει παιδί, ενώ υπάρχει και μια κοπέλα μόλις 10 ετών, η οποία διανύει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της.
Keywords
Τυχαία Θέματα