Βόμβες Παυλόπουλου για επερχόμενη παρέμβαση ΗΠΑ

Άμεση εμπλοκή στην Ευρωζώνη με αφορμή την ελληνική κρίση προβλέπει ο έμπειρος πολιτικός

Πριν από λίγο, ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος είπε σε γενικές γραμμές σε τηλεοπτική εκπομπή:

«Η οικονομική πολιτική που έχει επιβάλλει η Γερμανία στην Ελλάδα αλλά και, γενικότερα, στην Ευρωζώνη είναι, κατά γενική ομολογία, καταστροφική. Και για την Ελλάδα αλλά και για την ίδια την Ευρωζώνη. Επιπλέον δε αυτή η πορεία εγκυμονεί

πια κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία. Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι η ώρα του Barack Obama, ο οποίος ούτως ή άλλως αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι πια οπαδός της παρεμβατικής πολιτικής τύπου Keynes. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παραμείνουν απαθείς όταν η Ευρωζώνη παραπαίει. Πολλώ μάλλον όταν η οικονομία των ΗΠΑ είναι σήμερα η ισχυρότερη στον Πλανήτη και, εν πάση περιπτώσει, σαφώς ισχυρότερη της Γερμανίας. Η οποία, κατά βάθος –έστω και αν προσπαθούν να το κρύψουν- είναι σε κακή κατάσταση και ήδη ακολουθεί υφεσιακή πορεία. Μια λίγα λόγια –και, φυσικά, τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών για να μην παρεξηγηθώ- οBarack Obama πρέπει να εμπνευσθεί από το παράδειγμα του Ρούσβελτ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως προς τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Ευρώπης, και όχι μόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα