Τρόικα: Έρχεται ανωμαλία λόγω Χρυσής Αυγής

Σε υπόμνημα της τρόικας αναφέρεται ότι έρχεται σοβαρός κίνδυνος αποσταθεροποίησης της χώρας μας εξαιτίας της... ακροδεξιάς!

Σοκαρισμένοι είναι και τα μέλη της τρόικας μετά την αποφυλάκιση, με περιοριστικούς όρους, των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας που βρέθηκαν στην Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψουν για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, θεωρούν ότι οι πρόσφατες εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή ενέχουν «σοβαρό κίνδυνο ολοκληρωτικής αποσταθεροποίησης της πολιτικής και οικονομικής τάξης στην Ελλάδα».

Αυτό καταγράφεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε μυστικό υπόμνημα που έχουν καταθέσει οι τροϊκανοί στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζ. Μ. Μπαρόζο αλλά και τους επικεφαλής σε ΕΚΤ, υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και ΔΝΤ.

Το σχετικό υπόμνημα έχει σαφείς αναφορές στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι περιγράφονται ως «χειρισμοί που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού», ενώ όλοι πλέον συνομολογούν στην ανάγκη «η υπόθεση να μην σέρνεται για πολύ καιρό αλλά η Δικαιοσύνη να προχωρήσει γρήγορα τις σχετικές διαδικασίες».

Οι δανειστές μας πιστεύουν ότι το τρίτο Μνημόνιο που ετοιμάζεται για την Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επικυρωθεί αν δεν έχει κλείσει πρώτα το θέμα με την καταδίκη των νεοναζί.

Η κυβέρνηση έχει δώσει εγγυήσεις ότι θα πρόκειται για "καταδίκη", και οι σχετικές δεσμεύσεις που έχουν λάβει οι δανειστές μας είναι αυτές που την κρατάνε υπόλογη στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης.

Πάντως μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις ο μεγάλος φόβος σε Βρυξέλλες, Βερολίνο, Φραγκφούρτη και Ουάσινγκτον είναι η περίπτωση που οι κατηγορίες δεν είναι τελικά τόσο «δεμένες» όσο αρχικά δινόταν η εντύπωση ότι ήταν.

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τη θεωρία των «δύο άκρων»!

Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Σαμαράς

Η πρώτη νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού για Μιχαλολιάκο και Λαγό

Η επίθεση στο Πέραμα «δένει» τη Χρυσή Αυγή

Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

«Συνελήφθη ψευδόμενος ο Μιχαλολιάκος»

Keywords
Τυχαία Θέματα