Το 10ο φεστιβάλ cult κινηματογράφου στο Gagarin

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το φεστιβάλ cult κινηματογράφου ανοίγει τις πόρτες του στους λάτρεις του σινεμά. Στον χώρο του Gagarin, θα προβληθούν ταινίες γνωστών σκηνοθετών, ενώ θα πραγματοποιηθούν και βραβεύσεις σε ανθρώπους που άφησαν το στίγμα τους στον χώρο.

Το 10ο Ελληνικό φεστιβάλ cult κινηματογράφου άνοιξε σήμερα τις πόρτες του στο Gagarin

και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου.

Το Newsbomb.gr, επικοινώνησε με έναν από τους σκηνοθέτες που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ. Ο Νίκος Ζερβός είναι ο εμπνευστής της ταινίας «Σαπίλα, ξεφτίλα, τεκίλα» στην οποία σατιρίζεται η Ελλάδα του μνημονίου, των δακρυγόνων και της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Ας δούμε τις μας είπε:

«Από σήμερα –Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου- έχει ξεκινήσει στο Γκαγκάριν, το φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο, cult ταινιών.

Φέτος είναι το 10ο. Αύριο Παρασκευή, στις 17:00 το απόγευμα –η ώρα είναι λίγο άχαρη- παίζεται το Σαπίλα ξεφτίλα Τεκίλα, που κάναμε με τον φίλο, Γιάννη Παρασκευόπουλο. Παρόλο που η ώρα είναι άγαρμπη, προτρέπω όσους μπορούν να πάνε.

Είναι ένα κολάζ από γεγονότα του καλοκαιριού στο Σύνταγμα, από δακρυγόνα, ξύλο, αστυνομία, πολύ ροκ μουσική. Πρόκειται για μια σχεδόν αυτοσχέδια ταινία, που βασικό της μοτίβο είναι ο σαρκασμός της πολιτικής, ενώ υπάρχει κι ένας άξονας με τον Γιάννη τον Μποστατζόγλου και τη Ζωή Ζέρβα, η οποία κάνει την δημοσιογράφο, ενώ ο Μποστατζόγλου είναι ένας παρανοϊκός σκηνοθέτης που προσπαθεί να στήσει μια ταινία.

Με αφορμή αυτό, βγαίνει μια πραγματικότητα θλιβερή, γελοία και αυτοσαρκαζόμενη. Θα μπορούσε ο τίτλος να είναι «Η παράνοια ενός έθνους», που δυστυχώς συνεχίζεται»...

Keywords
Τυχαία Θέματα