Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη του Μαξίμου
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της αυριανής επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έρχεται στην Αθήνα για να ανιχνεύσει τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης έναντι των δανειστών.
Συζητήθηκε επίσης και η προετοιμασία ενόψει της επίσκεψης, την Παρασκευή του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά στη συνάντηση της Παρασκευής με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου επισήμανε ότι «θα του παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για το πώς η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο καθώς και πως θα απεμπλακεί η Ευρώπη από αυτή την κατάσταση».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τράπεζες, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι το κράτος θα ασκήσει τα δικαιώματά του αλλά δεν θα θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων. «Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενδυνάμωση των Τραπεζών. Όλα θα γίνουν με δημόσια διαβούλευση» είπε.
Σε ερώτηση για τις επενδύσεις που σχετίζονται με ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες δεν θα προχωρήσουν, απάντησε: «Όσοι επενδυτές είχαν επενδύσει σε αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις είναι λογικό να αλλάζουν τα σχέδιά τους» και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα της μιζέριας, αλλά μια χώρα στην οποία υπάρχουν πολλές δυνατότητες για επενδύσεις.
Εξάλλου, απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη διαπραγμάτευση, απάντησε ότι Η Ελλάδα από την Κυριακή είναι μια χώρα με τη δική της γνώμη και άποψη, όπως έχουν και οι άλλες χώρες και γι' αυτό μιλάμε για διαβούλευση. Ούτε τσαμπουκάδες ούτε αμοιβαίοι εκβιασμοί.
Τέλος ανάφερε ότι οι δυο υπουργοί, Οικονομικών και Οικονομίας, είναι στη διάθεση των επενδυτών για να μην παραπλανηθούν από παραπληροφόρηση ή από κάποιους που πληροφορούν με ιδιοτελή κίνητρα.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στις 2.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ την Παρασκευή ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γιατί ο Βαρουφάκης γράφει το Γιάνης με ένα «ν»; Δείτε την απάντηση του
- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους αγρότες ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
- Απολογισμούς και παραιτήσεις «δρομολογεί» ο Κουρουμπλής
- Τι απαντούν οι Βρυξέλλες στον Τσίπρα για το κοινό ανακοινωθέν
- Απίστευτη μεταγραφή για Ουσέρο
- Φαήλος υπέρ υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ! (Photo)
- Άγριο ξύλο στο κέντρο της Καλαμάτας
- Τρίκαλα: «Έσβησε» 57 ημέρες μετά τη γέννησή του
- Τι θα κάνει ο Γιάννης Πανούσης με τα Εξάρχεια
- "Διαγραφή χρέους της Ελλάδας ακόμα και αν επιβάρυνε τους Αυστριακούς"
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsBomb
- Οι Τουρκόφωνοι στήριξαν τον Σύριζα στη Θράκη
- Τα κοράκια «τρομοκρατούν», οι Έλληνες δεν τρομοκρατούνται!
- Υπουργείο Πολιτισμού: Η όμορφη Όλγα παρέδωσε στην όμορφη… Έλενα! (photos)
- «Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παίρνει στα σοβαρά την έρευνα»
- Κρήτη: Ψηφοφόρος ετών… 102!
- Ρωσία: Προειδοποιεί για κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Ανατολική Ουκρανία
- Τουφέκια, πιστόλια και κυνηγητικά όπλα έκρυβε στο σπίτι του 41χρονος
- Ρωσία: Απειλεί με καταδίκη για... «προσάρτηση» της Ανατολικής από τη Δυτική Γερμανία
- Ισοπεδωμένο το Κομπάνι
- Συνεχίζονται κανονικά οι προσλήψεις ΑΣΕΠ
- Τελευταία Νέα NewsBomb
- Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη του Μαξίμου
- Μαλί: Εννέα νεκροί από επίθεση καμικάζι
- Προσωρινά στον ΧΥΤΑ Φυλής τα σκουπίδια της Τρίπολης
- «Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παίρνει στα σοβαρά την έρευνα»
- Εκτέλεση βολών των Τουρκικών Δυνάμεων στα Κατεχόμενα (pics)
- Γαλλία: Διαδικτυακή εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους (video)
- Κρήτη: Ψηφοφόρος ετών… 102!
- Δραγασάκης: Ούτε ρήξη, ούτε συνέχιση καταστροφικής πολιτικής
- Οι Τουρκόφωνοι στήριξαν τον Σύριζα στη Θράκη
- Μάρδας: Θα συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό του κράτους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σύλληψη 33χρονης στο Αγρίνιο για κλοπή
- Λέσβος: Συμμαθητές κρέμασαν 9χρονο από μπασκέτα του σχολείου
- Τηλεφώνημα στήριξης Ομπάμα προς Τσίπρα
- Δραγασάκης: Διάλογος, όχι τσαμπουκάδες
- Τρισάγιο εις Μνήμην του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα
- O S&P απειλεί με υποβάθμιση της Ελλάδας
- Πως σε μια μέρα το Μνημόνιο έγινε... παρελθόν
- ΝΥΤ: Σχέδιο Τσίπρα με ρεαλιστικές προτάσεις
- New Yorker: Άργησε να έρθει η νίκη ΣΥΡΙΖΑ
- Άλωσαν τα Γιάννενα και προκρίθηκαν τα Χανιά