Θεοδωράκης: Εθνική συνεννόηση για να κερδηθεί η μάχη του Eurogroup

22:30 5/2/2015 - Πηγή: NewsBomb
Στη μεγάλη «μάχη» που πρέπει να δοθεί στο Eurogroup ώστε «να γυρίσουμε το παιχνίδι», μετά και την απόφαση της Ευρωπαϊκής…

Παράλληλα, μιλώντας στο Reuters, ο επικεφαλής του «Ποταμιού», πρόσθεσε ότι για να κερδηθεί αυτή η μάχη χρειάζεται εθνική συνεννόηση, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία με τα άλλα κόμματα.

«Ο κ. Τσίπρας,

ο νικητής των εκλογών, ο πρωθυπουργός, νομίζω ότι πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία, στο εσωτερικό μέτωπο. Να συζητήσει, δηλαδή, με αυτούς που μπορεί να είναι σύμμαχοι σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας. Πιστεύω ότι έχει φτάσει η ώρα για μια εθνική συνεννόηση γιατί ο χρόνος της Ελλάδας λιγοστεύει επικίνδυνα», ανέφερε και τόνισε ότι «έφτασε η στιγμή, η κυβέρνηση να εγκαταλείψει μαξιμαλιστικές θέσεις και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Αν το κάνει αυτό, αν "πατάει" δηλαδή στην πραγματικότητα, είμαστε μαζί της».

Επισήμανε ακόμα ότι «πρέπει να προσπαθήσουμε, αυτήν τη φορά χωρίς καθυστέρηση, να δούμε πίσω από την "κουρτίνα" της θριαμβολογίας που έχει δημιουργηθεί», καταλήγοντας:

«Το Ποτάμι έχει καταθέσει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση για τη διαπραγμάτευση. Μια πρόταση ρεαλιστική, η οποία παράλληλα μας απομακρύνει από τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς να μας οδηγεί σε βήμα στο κενό».

Keywords
Τυχαία Θέματα