«Τα φάρμακα θα ακριβύνουν, οι φαρμακοβιομηχανίες μας θα κλείσουν»

Τις τιμές των φαρμάκων σε απρόσιτα επίπεδα για τον Ελληνα ασθενή και τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες –που δίνουν ψωμί σε 14.500 οικογένειες- σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), η εμμονή στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, σε συνδυασμό με τις συνεχείς μειώσεις τιμών και τις διαρκείς αυξήσεις των κάθε είδους rebates θα έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή το νέο δελτίο τιμών

φαρμάκων που θα ισχύσει από 23/12/11, ο ΣΦΦΕ καλεί την Πολιτεία να δώσει τη μέγιστη προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό και τη μηχανοργάνωση του συστήματος υγείας και να εφαρμόσει πλήρως μία σύγχρονη ηλεκτρονική συνταγογράφηση βασιζόμενη στις τελευταίου τύπου μηχανογραφικές τεχνολογίες (cloud).

«Οι τεχνολογίες αυτές θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη σύγχρονη και αποτελεσματική διαχείριση του συστήματος και τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας, αλλά και τον απόλυτο έλεγχο. Αυτό δεν αφορά μόνο τη φαρμακευτική δαπάνη, αλλά όλες τις δαπάνες του συστήματος υγείας και του ευρύτερου δημοσίου τομέα γενικότερα» υπογραμμίζει ο σύνδεσμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα