Συνάντηση Πεπόνη- Σπανού για τα ενοίκια των Αρχών

17:24 5/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού με πρωτοβουλία της, συναντήθηκε με τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.


Σκοπός της συνάντησης ήταν να τον ενημερώσει αναφορικά με τις ενέργειες της ανεξάρτητης αρχής, ώστε να πετύχει νέα μείωση του ενοικίου των γραφείων της λόγω της δυσχερούς δημοσιονομικής κατάστασης, καθώς και να του παράσχει όλα τα σχετικά στοιχεία.

Να σημειωθεί πως δημοσιεύματα περί υψηλών ενοικίων που καταβάλλουν ανεξάρτητες αρχές, προκάλεσαν την παρέμβαση του κ. Πεπόνη πριν λίγες ημέρες.



Ο Συνήγορος του Πολίτη, ήδη από τις αρχές του 2010 είχε ζητήσει εγγράφως και επανειλημμένα από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και την Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών την ενεργοποίηση των διαδικασιών για τη μείωση του καταβαλλόμενου μισθώματος (προς τους τρεις ιδιοκτήτες-μισθωτές) των γραφείων του, κάτι που επιτεύχθηκε με τη σύναψη τροποποιητικών συμβάσεων μίσθωσης, μειώνοντας τα καταβαλλόμενα μισθώματα κατά 28% για τους δύο από τους τρεις εκμισθωτές και 20% για τον τρίτο.

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα η ανεξάρτητη αρχή τονίζει πως «όλες ανεξαιρέτως οι διαδικασίες μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών (μεταξύ των οποίων και ο Συνήγορος του Πολίτη), διενεργούνται αποκλειστικά από την Κτηματική Υπηρεσία».

Αναφέρει ακόμη πως «ενόψει της εξελισσόμενης εξαιρετικά δυσχερούς δημοσιονομικής κρίσης και τις διαμορφωθείσες τιμές της αγοράς, εκτιμήθηκε από την ανεξάρτητη αρχή ότι το συνολικά καταβαλλόμενο μίσθωμα παρέμενε υψηλό ακόμη και μετά τις μειώσεις».

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε άλλωστε το 2011 για τον λόγο αυτό, εγγράφως, εκ νέου, από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες είτε για την περαιτέρω μείωση των μισθωμάτων είτε για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του, σε άλλο οικονομικότερο κτίριο, παραμένοντας προσβάσιμο για τους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα